Tarsus Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi tanıtıldı

Güncelleme Tarihi:

Tarsus Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi tanıtıldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2018 13:38

Tarsus Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi tanıtıldı

Haberin Devamı

Tolunay DUMAN/TARSUS,(Mersin),(DHA) - MERSİN’in Tarsus ilçesinde kurulacak olan Tarsus Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (TARSUS GİOSB) iş dünyasına tanıtılırken, arsa almak isteyenlerin de talepleri toplandı.
Kurbanlı ve Sağlıklı mahallerinin sınırları içerisinde 530 Hektar alan üzerine kurulacak olan TARSUS GİOSB’nin tanıtımı Vali Ali İhsan Su başkanlığında gerçekleşti. Toplantıda bölgeyi istihdam saylayarak, çok ciddi ekonomik katkı sağlayıp hareketlendirmesi umut edilen sanayi bölgesi yatırımcılarını bekler, yapılan tanıtım toplantısında 530’lık alanda yer almak isteyen işadamlarının arsa talepleri toplandı. Toplantıda ilk olarak söz alan Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ruhi Koçak, 3 yıl önce başlayan çalışmalar sayesinde TARSUS GİOSB’in kurulduğunu dile getirerek, kendilerine destek olan bölge milletvekillerine, belediye başkanlarına teşekkür etti. Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya, Gıda İhtisas Sanayi Bölgesi’nin Tarsus’a önemli katkı sağlayacağını söyledi.
TARSUS İÇİN VARIZ
TARSUS GİOSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Belediye Başkanı Şevket Can, Tarsus’a büyük katma değer katacağını dile getirerek, "Tarsus 10 bin yıllık geçmişe sahip olan, dinlerin, dillerin ve medeniyetlerin beşiği kutsal bir şehirdir. Adana’ya 37, Mersin’e 27 km uzaklığıyla 54 ilden büyük bir yapıya sahip olan şehrimiz pamuk iyi para ettiğinde büyük bir değişim sergilemişti. Pamuk sektörünün geriye gitmesiyle birçok fabrikalar kapandı. Gerçekten bugün böyle bir toplantıda bulunmaktan mutluluk ve heyecan duyduğumu belirtmek istiyorum. Bu bölge şehrimize büyük bir katma değer sağlayacak, gerek yatırımcılarımızla, gerek çalışan işçilerimizle her konuda güzellikler sağlayacak bir olayın başlangıcını hep birlikte yaşıyoruz.  Biz Tarsus’umuzda taş üstüne taş koymak için mücadele eden herkesin yanındayız ve onlarla birlikte mücadele ediyoruz. Biz Tarsus için varız. Gıda ihtisas sanayinin yapılması için yerel yönetim olarak bizlere ne düşüyorsa yapmaya da hazırız. İnşallah bu süreç kısa sürer ve en kısa sürede neticelenir" dedi.
GELİŞEN BİR SANAYİ SEKTÖRÜMÜZ VAR
TARSUS GİOSB Yönetim Kurulu Başkanı ve Vali Ali İhsan Su, Türkiye’nin, Mersin’in ve Tarsus’un her geçen gün geliştiğini kaydederek, "İlimiz çok alanda potansiyeli olan bir ildir. Bazı iller vardır bir alanda öne çıkar. Ama biz hangi sektöre bakarsak bakalım her sektörde çok ciddi imkanları olan, potansiyeli olan bir iliz. Mesela ilk Serbest Bölge 1987 yılında burada kurulmuştur. Türkiye’nin en büyük limanı bizim ilimizdedir. Sanayide de çok ciddi bir yerdeyiz. Gelişen bir sanayi sektörümüz var" diye konuştu.
Vali Su, Mersin’in dünyada ender kentlerden biri olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:
"Kültür turizmi alanında çok ciddi potansiyelimiz var. Doğal güzelliklere sahibiz. Turizm alanında da çok ciddi potansiyelimiz var. 10 mavi bayraklı plajımız var. 321 kilometre sahil şeridimiz var. Bütün bunların yanında da Tarımda da gıda sanayinde de çok ciddi imkânımız var. Peki bu sektörü nasıl değerlendireceğiz, nasıl geliştireceğiz? İşte Tarsus Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin kurulmasının temelinde bu fikir yatıyor. Organize sanayi bölgelerimiz var ama karma organize sanayi bölgelerimiz var. Ama burası sadece gıdaya yönelik kuruluyor. Seçtiğimiz yerde çok iyi. Çünkü Tarsus’ta gıda üretiminde ilimizin lokomotif ilçelerinden biridir. Bu artık bir gereklilikti. İş adamlarımıza çok yeni fırsatlar doğuracağını düşünüyorum."

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!