Kursiyerlerin hasat mutluluğu

Güncelleme Tarihi:

Kursiyerlerin hasat mutluluğu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2018 11:25

Kursiyerlerin hasat mutluluğu

Haberin Devamı

Tolunay DUMAN/TARSUS(Mersin), (DHA) - MERSİN'in Tarsus ilçesinde belediye tarafından açılan mantar kursuna katılan kursiyerler, yetiştirdiklerin ilk istiridye mantarı hasadı yaptı.
Tarsus Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından düzenlenen kültür mantarı yetiştiriciliği kursunda ilk hasat gerçekleştirildi. İstiridye mantarı kursunun hasadını belediye tesislerinde bulunan Mantar Atölyesinde yapıldı. Hasadı, Belediye Meclis Üyesi Ali Şimşek, Halk Eğitim Müdür Yardımcısı Muhammet Gül, Sosyal İşler Müdürü Hakan Uyan, Kurs hocası Sibel Güvençli ve kursiyerler birlikte yaptı.
Belediye Başkanı Şevket Can, kurs sayesinde yerel yönetim olarak ihtiyacı olan vatandaşların iş sahibi olmalarını sağladıklarını belirterek, "MEB onaylı uluslararası geçerliliği olan sertifika veren kursumuz, yeni girişimcilere büyük bir iş imkanı sağlamaktadır. Kursumuzda teorik olarak verilen bilgilerin yanı sıra uygulamalı olarak da eğitim verilmektedir. Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle her yıl belediye tesisinde bulunan mantar atölyesinde ortalama 5 kurs açıyoruz. Kursiyerler mantar yetiştirme tekniğini uygulamalı olarak öğrenmeleri sağlanıyor. Kurslardan ücretsiz yararlanan kursiyerler, 1 ay, 88 saatlik eğitimden sonra meslek öğreniyorlar. Kurs sonunda başarılı olan kursiyerlere Milli Eğitim onaylı sertifika veriyoruz. Vatandaşlarımız bu sayede hem meslek öğreniyor, hem de ekonomilerine katkı sağlıyorlar " dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!