12'inci 'Bahri Toygar Sempozyumu'na doğru

Güncelleme Tarihi:

12inci Bahri Toygar Sempozyumuna doğru
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2018 16:57

12'inci 'Bahri Toygar Sempozyumu'na doğru

Haberin Devamı

Tolunay DUMAN/TARSUS(Mersin), (DHA) - MERSİN'in Tarsus ilçesinde, Diş Hekimi Elife Toygar Turgut ve kardeşleri Dr. Baha ve Dr. Okan Toygar'ın babalarının ismini yaşatmak amacıyla düzenlediği 'Bahri Toygar Sempozyumu'nun 12'ncisinde, 'beyin kanamaları ve inme' konusu işlenecek. Etkinlikte Bahçeşehir Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı ve Beyin Cerrahı Prof. Dr. Türker Kılıç, önemli sunumlar yapacak.
Organizasyona ilişkin açıklamalarda bulunan Diş Hekimi Elife Toygar Turgut, "Önceki yıllarda düzenlediğimiz sempozyumlarda göz tembelliği, katarakt, şeker hastalığı, meme kanseri, hipertansiyon, göz tansiyonu, kemik erimesi, obezite, sarı nokta hastalığı, kalp krizi, alzheimer ve depresyon gibi sık görülen, sakatlığa, iş gücü kaybına ve hatta ölüme neden olabilen hastalıklar incelendi. Bu toplantıları düzenlememizdeki amaç hem bizim bugünlere gelmemizde büyük emeği olan babamızı sevenleri ile birlikte anmak hem de mesleğimizle ilgili topluma küçük de olsa bir katkı sunmaktır" dedi.
Beyin kanamalarının ilk bir ay içinde yüzde 40-50 oranında ölümle sonuçlanabildiğine dikkat çeken Toygar Turgut, "Beyin kanamaları, ölüme yol açan hastalıklarda ikinci sırada yer almaktadır. Bazı hastalarda ise ağır felç tablosu oluşmaktadır. Zamanında müdahalenin bu klinik tabloyu önleyebileceği veya hafifletebileceği, kanamada dakikaların bile önemli olduğu belirtilmektedir. Peki, bu kadar önemli bir sağlık sorunu olan beyin kanamaları nedir, inme ne demek? Kimlerde beyin kanaması gelişme riski daha yüksektir? Beyin kanamalarını nasıl erken tanıyabiliriz? Şüphelendiğimizde ve zamana karşı yarışırken neleri yapmalı, neleri yapmamalıyız? İşte tüm bu soruların cevabını Prof. Dr. Türker Kılıç'tan alacağız" diye konuştu.
Elife Toygar Turgut, Tarsus Amerikan Koleji kampüsü içerisindeki yeni gösteri salonunda yapılacak sempozyumun, 1 Aralık Cumartesi günü saat 14.00'de başlayacağını da sözlerine ekledi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!