Mut’tan Erasmus’a iki proje

Güncelleme Tarihi:

Mut’tan Erasmus’a iki proje
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2018 09:26

Mut’tan Erasmus’a iki proje

Haberin Devamı

Murat SÖZERİ/MUT(Mersin)(DHA) – MERSİN’in Mut İlçesi’nde Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2018 Yılı Erasmus+ Okul Eğitimi Projeleri’ne yapılan başvuruda toplam değeri 80 bin 130 Euro olan iki proje kabul edildi.
2018 Yılı Erasmus+ Okul Eğitimi Projeleri’ne yapılan başvurular sonuçlandı. Buna göre Mut İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan 'Parçalanmış Aileden Mutlu Yarınlara' ve 'Okul Benim Hakkım' adlarını taşıyan projelerin kabul gördü. İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Gergin, ülke genelinde toplam 167 projenin yarıştığını belirterek, "Mut İlçesi olarak 167 projenin yarıştığı programdan iki projemizin kabul görmesi bizleri çok mutlu etti" dedi.
Kabul gören projelerinin çocukların eğitim, öğretim ve sosyal yaşamlarına büyük bir katkı vereceğini ifade eden İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Proje Koordinatörü Aslı Sibel Uğuz, "Eğitim öğretim dönemlerinde öğretmenlerimizin en çok karşılaştığı sorunların başında gelen parçalanmış aile çocuklarının eğitime, öğretime ve sosyal yaşama olumlu yönde uyum sağlayamamalarıdır. Bu nedenle hazırladığımız ‘Parçalanmış Aileden Mutlu Yarınlara’ projemizle AB ülkelerindeki uygulamaları yerinde inceleyerek ilçemizde uygulanabilirliğini araştıracağız. Diğer projemiz olan ‘Okul Benim Hakkım’ projesi de özel eğitime ihtiyacı olan engelli öğrenciler için Avrupa’da üst düzey eğitim tekniklerini öğrenip, aileleri ile doğru iletişim kurarak bu bireylerin okula devamlarının sağlanması olacak" diye konuştu.
'Parçalanmış Aileden Mutlu Yarınlara' projesi için ilçede eğitim veren Cumhuriyet, Karacaoğlan, Şehit İbrahim Soysal, Şehit Ahmet Ersoy ve Ak Ali Küçük Özel Eğitim Uygulama Okulu’ndan 16 öğretmenin İtalya ve Finlandiya’ya, 'Okul Benim Hakkım' projesi için ise Şehit İbrahim Soysal ve Ak Ali Küçük Özel Eğitim Uygulama Okulu’ndan 15 öğretmenin Hollanda’ya inceleme gezisine gidecekleri belirtildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!