Eğlenerek öğreniyorlar

Güncelleme Tarihi:

Eğlenerek öğreniyorlar
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2022 14:06

Eğlenerek öğreniyorlar

Haberin Devamı

Murat SÖZERİ/MUT(Mersin)(DHA) - MERSİN'in Mut ilçesinde Şehit Ahmet Ersoy İlkokulu 3. sınıf öğrencileri "Bir Deney, Bin Öğrenme" projesiyle yaptıkları deneylerle öğrenmeyi, renkli ve yaratıcı etkinliklerle  kalıcı, anlamlı ve keyifli hale getiriyorlar.
Geçtiğimiz yıl başlayan ve Şubat ayında tamamlanacak projeyle ilgili bilgi veren proje sorumlusu öğretmen Gülçin Yılmaz; projenin, eğitim sürecinde öğrencileriyle az malzemeli bol deney yaparak, eğlenerek öğrenmeyi, öğrencilerin aileleriyle kaliteli zaman geçirmesini  de sağladığını belirterek, "Öğrencilerimiz eTwinning projelerinde eğlenerek öğreniyorlar. Projeye Türkiye'den 10 okulun öğretmenleri ve öğrencileri katılıyor. Bir kısmı çevrimiçi bağlantılarla bir bölümü de okullarda öğretmenleri vasıtasıyla verilen eğitimde öğrenciler, deneylerle sürdürebilir etkinlikler yapıyor. Öğrencilerimizle yaptığımız deneyleri sosyal hayatla  ilişkilendirerek dersi daha eğlenceli ve öğretici hale getiriyoruz. Aynı zamanda öğrencilerimizin çeşitli web 2.0 araçlarını kullanmasını da sağlayarak dijital yeterliliklerini geliştiriyoruz" dedi.
Yılmaz, projenin hefefleri arasında, kapsayıcı ve hakkaniyetli eğitim hizmeti sunmak ve yaşam boyu öğrenim fırsatlarını teşvik etmek, sürdürülebilir üretim ve tüketim kalıplarını desteklemek ve okyanusları, denizleri ve deniz kaynaklarını korumak ve sürdürülebilir kullanmak olduğunu sözlerine ekledi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!