Başkan Kocamaz: Bu daha başlangıç

Güncelleme Tarihi:

Başkan Kocamaz: Bu daha başlangıç
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2018 12:49

Başkan Kocamaz: Bu daha başlangıç

Haberin Devamı

Murat SÖZERİ/MUT(Mersin), (DHA) – MERSİN Büyükşehir Belediyesi tarafından Mut ilçesinde hayata geçirilen projelerin toplu açılışı yapılırken Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, bir kez daha aday olarak Mersin’e hizmet startını yeniden verdiğini ilan ettiğini söyledi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, toplu açılış töreni için gittiği Mut ilçesinde yüzlerce araçlık konvoy ve vatandaşlarla bir araya gelerek, Mut Sanayisi alt ve üst yapı açılışı, eğitimi ve öğretimi destekleme kurs merkezi ve hacıahmetli içme suyu şebeke açılışı, dosteli market açılışı ve fidan dağıtımı ile evren güzleği yayla yolu’nun açılış törenlerini gerçekleştirdi.
Toplu açılış törenlerindeki konuşmasında hizmet maratonuna devam edeceğini belirten Başkan Kocamaz, "Bize güvenenlerin, bizimle yol arkadaşlığı yapanların, bu hizmetlerin devamını isteyenlerin ve ‘Derdimiz Hizmet Sevdamız Memleket’ diyenlerin bu beklentilerini boşa çıkarmak bize yakışmazdı. Dolayısıyla önümüzü kesmeye de çalışsalar biz bu işte varız diyoruz. Biz bu işte devam diyoruz. Biz başlattığımız ve projelerini hazırladığımız bu hizmetlerin inşallah sizlerin desteğiyle devam edeceğini düşünüyoruz” dedi.
Mersin’in Cumhuriyet tarihinde görmediği hizmetleri 56 ayda gördüğünün ifade eden Başkan Kocamaz "Hayatımın yaklaşık 11 yılını öğretmen olarak geçirdim. 25 yıldır, çeyrek asırdır da memleket insanlarına belediye başkanı olarak hizmet vermeye çalışıyorum. İddia ediyoruz; Mersin şu 4 buçuk yılda aldığı hizmeti maalesef Cumhuriyet döneminde alabilmiş değil. Demek ki at binenin, kılıç kuşananın. İşi ehline verirseniz ve o ehil sahibi sizler adına bir vebal olarak bu görevi devraldıysa, sorumluluk bilinciyle hareket ediyorsa bilin ki o beklentileriniz mutlaka hayata geçecektir. İşte bu 4,5 yılda olduğu gibi" diye konuştu.
30 Mart 2014 seçimleri öncesinde vatandaşların oylarına talip olurken, Mersin’i bir uçtan bir uca tüm ilçeleriyle, beldeleriyle, köy ve mahalleleriyle dolaştıklarını kaydeden Kocamaz, şunları söyledi:
"Kendimizi ve yapmak istediklerimizi, bugüne kadar Tarsus’ta verdiğimiz hizmetleri anlattık. Bir konuda söz verdiysek sonuna kadar arkasında durur ve onu mutlaka hayata geçiririz ama yapamayacağımız hiçbir işin de sözünü vermeyiz dedik. Dolayısıyla bu geçen yaklaşık 56 aylık süre içerisinde Mersinli bizi daha yakından tanıdı. Bugüne kadar 95 yıllık Cumhuriyet tarihinde görülmemiş hizmetler şu 56 aylık süre içerisinde vatandaşlarımıza ulaştırıldı."
Partisinden istifa eden ancak 2019 seçimlerinde yeniden aday olacağını vurgulayan Kocamaz, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Mersin’in her tarafında insanlar bize yapılan bu uygulamanın bir haksızlık olduğunu ifade ediyor. Hangi siyasi partiden olursa olsun bizimle yol yürüyeceğini ve mutlaka bir şekilde aday olmak mecburiyetinde olduğumuzu ifade ediyor. Elbette büyük mücadeleler içerisinden geçmiş, hatta şu an kurşunlardan, bombalardan kurtulduğu için uzatmaları oynayan bir kardeşiniz olarak böyle bir haksızlığı, vefasızlığı hak etmediğimizi düşünüyoruz. Bizimle yola çıkan arkadaşlarımızı öksüz bırakmamak ve onların ısrarlarının sonucunda yeniden aday olarak Mersin’e hizmet startını verdiğimizi bir kez daha ilan ediyoruz. Aslında yapılan bu hareket sadece bana değil 1994’ten bu yana bizimle yol yürüyen, bize güvenen ve Mersin’i birlikte yönetelim, birlikte büyütelim anlayışıyla yola çıktığımız tüm Mersinlilere yapılmış bir harekettir. Dolayısıyla ben bütün Mersinli hemşerilerimi Mersin tarihinde ilk defa bir Yörük çocuğunun Büyükşehir Belediyesi’nde yönetime gelmesine rahatsız olanlara karşı birlik ve beraberliğe davet ediyorum."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!