Mtosb’deki Şirket Sahiplerine İş Hukuku Eğitimi Verildi

Güncelleme Tarihi:

Mtosb’deki Şirket Sahiplerine İş Hukuku Eğitimi Verildi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2016 12:53

‘MTOSB AKADEMİ EĞİTİMİ’ KAPSAMINDA, BÖLGEDE FAALİYET GÖSTEREN ŞİRKETLERİN SAHİPLERİNE VE ÇALIŞANLARINA ‘İŞ HUKUKU’ KONUSUNDA EĞİTİM VERİLDİ.

‘MTOSB Akademi Eğitimi’ kapsamında, bölgede faaliyet gösteren şirketlerin sahiplerine ve çalışanlarına ‘İş Hukuku’ konusunda eğitim verildi.
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’nin (MTOSB), AYA Yönetim ve Gelişim Merkezi’nin işbirliğiyle ‘Akademi Eğitim’ kapsamında yürüttüğü eğitim seminerleri tüm hızıyla devam ediyor. MTOSB bünyesindeki şirketlerin sahiplerine ve çalışanlarına yönelik gerçekleştirilen ”İş Hukuku” adlı eğitim büyük ilgi gördü.
MTOSB Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen eğitimde, eğitim koçları Av. Hüseyin Ergene ve Av. Damla Özdemir, katılımcılara eğitimin içeriği ve amacı hakkında bilgilendirme yaptı. Av. Ergene, iş dünyasının en önemli konularından bir olan iş hukuku konusunda bilgi eksikliğini gidermek için bu eğitimin organize edildiğini belirtti. İş hukuku eğitiminin, işverenler ile çalışanlar ve mevcut insan kaynakları politikaları uygulamaları ve süreçleri arasındaki ilişkiyi incelediğini bildiren Av. Ergene, “Hukuk-insan kaynakları uygulamalarını incelediğinden bu eğitimi çok önemsiyoruz” dedi.
Av. Özdemir ise işyerinde istihdam ilişkilerini anlamak, istihdam sorunlarını tanımak ve ‘çözmek için ne yapabilirsiniz’ sorusunun cevabını aramak için bu tür eğitimlerin önemli olduğunu söyledi.
Açılış konuşmalarının ardından eğitim koçları Ergene ve Özdemir tarafından “İş Hukukunun Temel Kavramları”, “Şirket Yapıları ve Ortaklıklar”, “Fesihler”, İş Sözleşmesi Türleri”, “İş Güvencesi”, “İş Kazaları ve İş Güvenliği”, “Hizmet Akdinin Feshinin Sonuçları”, “Feshe Karşı Yargı Yolu ve Haklı Nedenle Fesih”, “Kıdem Tazminatı ve Tazminatlar”, “Fazla Mesai, İzinler, Sigorta” ile “Mobbing” konularında katılımcılara bilgiler verildi.
Sunum sonrasında katılımcılara sertifikaları verilirken, eğitimlerin 17 Mart 2016 tarihinde Prof. Dr. Nejat Erk’in sunumuyla “Aile Şirketlerinde Veliaht Yetiştirmenin Önemi” konusuyla devam edeceği bildirildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!