Model uçak eğitmenliği kursu

Güncelleme Tarihi:

Model uçak eğitmenliği kursu
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 2017 12:06

Model uçak eğitmenliği kursu

Haberin Devamı

 

 

MERSİN Üniversitesi (ME.Ü) Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi ile Türk Hava Kurumu (THK) Şubesi iş birliğiyle düzenlenen 'Model Uçak Eğitmenliği Kursu' tamamlandı.
ME.Ü Mimarlık Fakültesi'nde gerçekleştirilen ücretsiz kursa, akademik ve idari personel ile öğrencilerden oluşan 40 kişi katıldı. 5 gün süren kursta, Türk Hava Kurumu İnönü Havacılık Eğitim Merkezi'nde görev yapan model uçak öğretmenleri Ferhat Güney ve Fatih Düzenci, eğitim verdi. Eğitmenler kurs kapsamında, bir hava aracının hangi parçalardan oluştuğu, nasıl uçtuğu gibi teknik konular ile aerodinamik yapılar, kanat profilleri gibi havacılık terimlerini anlattı. Ayrıca katılımcılar teorik eğitim alarak kendi model uçaklarını yaptı.
Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Taşkın, fakülte olarak Mersin'de havacılığı sevdirmek için de sosyal sorumluluk projeleri hayata geçireceklerini belirterek, "Keyifli bir eğitimdi. Eminim katılımcılar arasından çok iyi eğitmenler çıkacaktır. Desteklerinden dolayı emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.
THK Şube Başkanı Zeynel Ravanoğlu ise 'İstikbal göklerdedir' sözü üzerinden Türk gençliğini havacılık konusunda yetiştirmenin ve havacılık sektörünü geliştirmenin önemine vurgu yaptı.
Eğitim sonunda başarılı olan kursiyerlere, Uluslararası Havacılık Federasyonu (FAI) tarafından onaylanmış sertifika verildi. Katılımcılar, bu sertifika ile malzemeleri THK tarafından gönderilecek model uçak başlangıç kursu açabilecek.

MERSİN, (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!