Mezitlililer 'Örtü Altı Üzüm Festivali' ile coştu

Güncelleme Tarihi:

Mezitlililer Örtü Altı Üzüm Festivali ile coştu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 2018 10:49

Mezitlililer 'Örtü Altı Üzüm Festivali' ile coştu

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA) - MERSİN'in merkez ilçesi Mezitli Belediyesi tarafından düzenlenen 2'nci Örtü Altı Üzüm Festivali renkli görüntülere sahne oldu.
Eski Mezitli Mahallesi Futbol Sahası'nda gerçekleştirilen festivalde Ankaralı Yasemin ve Burhan Ateş sahne aldı. Sahnede çalan hareketli parçalara eşlik eden davetliler, oynayarak alanı düğün yerine çevirdi. Mezitli'nin Türkiye ve dünyada tanınması için çalıştıklarını ifade eden Belediye Başkanı Neşet Tarhan, festivalin çok yeni olmasına karşın oldukça ilgi gördüğünün altını çizerek, "Geçtiğimiz yıl ilkini gerçekleştirdik ve çok önemli dönüşler aldık. Kentimize ve çiftçimize çok şey katmaya başladı. Festivalimiz ile, birlik ve beraberlik duygusunu güçlendirmenin yanında, üreticimizin de hak ettiği karşılığı almasını hedefliyoruz. Festivalimiz sayesinde Mersin içinden ve dışından çok sayıda kişi sezonun ilk üzümünün eski Mezitli’de yetiştiğini öğrenmeye başladı. Üreticimiz gerçek alıcıyla buluşarak, ürününü değerinde satma imkanına kavuştu" dedi.
'En Güzel Üzüm' yarışmasında dereceye giren üreticilere ödülleri verildiği festivalde, Mersin'i Türkiye şampiyonasında temsil edecek olan Mezitli Halk Eğitim Merkezi Folklor Ekibi gösterileri sundu. Daha sonra sahneye çıkan sanatçılar, Burhan Ateş ve Ankaralı Yasemin, söyledikleri şarkı ve türkülerle coşkuyu doruğa taşıdı. Başta Belediye Başkanı Tarhan ve CHP Mersin Milletvekilleri Hüseyin Çamak ile Aytuğ Atıcı olmak üzere festivale gelenler çalan türkülerle oynayarak eğlendi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!