Mersin'de engellileri duygulandıran bağış

Güncelleme Tarihi:

Mersinde engellileri duygulandıran bağış
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2017 11:06

Mersin'de engellileri duygulandıran bağış

Haberin Devamı


MERSİN Büyükşehir Belediyesi ile Çimsa Mersin Fabrikası'nın işbirliği ile engellilere 50 adet akülü araç hediye edildi.
Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilen törende, Özel Eğitim ve Uygulama Merkezi'nde eğitim gören çocukların Kafkas dans gösterileri, özel eğitim ve rehabilitasyon okulları öğrencileri tarafından sahnelenen step, zeybek, modern dans ve Silifke yöresine ait halk oyunları ve orta oyunu izleyicilerle buluştu. Ayrıca, dünyaca ünlü Stephen Hawking, Hugh Herr, Ludwig van Beethoven, Aşık Veysel gibi engelli sporcular, müzisyenler ve politikacıların fotoğrafları da sergilendi. Etkinliğin son kısmında, engellilere akülü araçları teslim eden Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Kemal Çokakoğlu ile Çimsa Mersin Fabrika Müdürü Levent Öncel, duygulu anlar yaşadı.
MERSİN DUYARLI BİR KENT
Mersin'in engelli bireyler konusunda çok duyarlı bir kent olduğunu ifade eden Genel Sekreter Yardımcısı Çokakoğlu, "Engelliler konusu sosyal katılımcılığın en üst düzeyde olması gereken bir öneme sahiptir. Gönüllülük ve ısrar esastır. Bize ne büyük destek ise siz engelli bireylerimizden, ailelerinden ve toplumun diğer kesimlerinden gelmekte. Bugün burada olmanız bunun en anlamlı göstergesi. Umarım bu çabalarımız diğer sektörlere ve kurumlara örnek olur" dedi
50 ADET AKÜLÜ ARAÇ DAĞITILDI
Çimsa Mersin Fabrika Müdürü Öncel ise, engelli bireylerin toplum yaşantısına tam ve sorunsuz bir şekilde katılımını sağlamanın herkesin ortak sorumluluğu olduğunu ifade ederek, "Kamu ve özel sektör kuruluşlarına, belediyelere, sivil toplum kuruluşlarına, üniversitelere büyük görevler düşüyor. Bu bilinçle bizler de kurum olarak toplumumuza bilinç oluşturmak, engelli bireylerin günlük hayatta yüzleştikleri sorunların çözüme kavuşturulmasına katkı sağlamak adına hareket ediyoruz. Aramızdaki engelleri bertaraf etmek amacıyla bu vesileyle küçük de olsa katkıda bulunmak istiyoruz" diye konuştu.
Konuşmaların ardından 50 adet akülü sandalye engellilere teslim edilirken, akülü sandalyelerine kavuşan engelli vatandaşların mutluluğu yüzlerinden okundu. Akülü sandalye sahibi olan Cennet Demirtaş, "Akülü sandalyeye çok ihtiyacım vardı. Bir çocuğum var, onu okula götürüp getirirken çok zorlanıyordum. Ama şimdi benim için daha kolay olacak" ifadelerini kullandı.

MERSİN, (DHA)

FOTOĞRAFLI-GÖRÜNTÜ

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!