Mersin Üniversitesi ödüle doymuyor

Güncelleme Tarihi:

Mersin Üniversitesi ödüle doymuyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2018 21:57

Özel yetenek sınavı ile öğrenci kabul eden Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı ödüle doymuyor. 1994 yılında kurulan üniversite, özellikle klasik müzik ve bale alanındaki başarıyla adından sıkça söz ettiriyor

Haberin Devamı

MERSİN Üniversitesi Devlet Konservatuvar Müdürü Prof. Dr. Taşkıner Ketenci, üniversitenin Mersin’in tanıtımına büyük katkı sağladığını ifade etti. “Konservatuvar bünyesinde bale eğitimi ortaokul ve lise düzeyinde yapılmaktayken, klasik müzik eğitimi ortaokuldan başlayıp üniversite ve yüksek lisans düzeyinde de devam ediyor” diyen Ketenci şunları söyledi: 

YETENEKLİ OLAN DALLARA YÖNLENDİRİYORUZ

Mersin Üniversitesi ödüle doymuyor

 “Konservatuvarda bütün klasik müzik enstrümanları Öğretim Görevlisi Piyano öğretmeni Marina Jintcharadze gibi bir çok öğretim hocaları tarafından usta çırak ilişkisi içinde üstün yetenekli çocuklara konservatuvarda büyük imkanlar sunuyor. Hepsi sınavla seçilen öğrencilerimizi, yetenekli olan dallara yönlendiriyoruz. Onları dünyada gelecekte ses getiren bir sanatçı olmaları için eğitiyoruz.

Haberin Devamı

 HEPSİYLE GURUR DUYUYORUZ

Öğrencilerimizden Yahya Azimoğlu, Türkiye, Gürcistan, Azarbeycan, Litvanya, Ladviya ve Kırgızistan’ın katıldığı Uluslararası Klasik Müzik yarışmasında birincilik ödülü aldı. Bunların dışında Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğrencilerinin Uluslararası Oda müziği yarışmalarında da çok sayıda birincilik getirdiği ödülleri var. Ayrıca Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuarı, en çok yarışmacıyı finale yükselten kurum olarak başarı ödülünü layık görüldü. Veriko  Tchumbridze, SofikoTchumbridze, Laçin Akyol, İdil Olgar, Ecmel Neva Bildik, Sezin Ege Kabaklı gibi öğrencilerimiz aldıkları başarılarla üniversitemizin çıtasını bir üst seviyeye taşıdılar. Hepsiyle gurur duyuyoruz.” 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!