Yalnız yaşayan Erol Amca emin ellerde

Güncelleme Tarihi:

Yalnız yaşayan Erol Amca emin ellerde
Oluşturulma Tarihi: Eylül 13, 2020 13:43

Yalnız yaşayan Erol Amca emin ellerde

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA)- MERSİN’de Büyükşehir Belediyesi, kalp ve tansiyon rahatsızlıklarının yanı sıra parkinson hastalığı da bulunan 69 yaşındaki Erol Ravan’a yardım eli uzattı.
Büyükşehir Belediyesi, özellikle ekonomik yönden dezavantajlı, özel gereksinimli, yaş almış ve yatalak durumda olan vatandaşların ücretsiz sağlık muayenelerini rutin olarak gerçekleştiriyor. Öncelikli olarak herhangi bir sosyal güvencesi bulunmayan veya sosyal güvencesi olsa bile yoksulluk sınırında olan bakıma muhtaç bireylerin evde tedavisini gerçekleştiren Büyükşehir ekipleri, yardıma muhtaç bir vatandaşın daha kapısını çaldı.
Yenişehir ilçesindeki Dumlupınar Mahallesi’nde yaşayan 69 yaşındaki Erol Ravan’ın evde sağlık ve bakım isteği üzerine incelemeye giden sosyal hizmet uzmanı Mustafa Karakuş, Ravan’ın kendi öz bakımını gerçekleştiremeyecek durumda olduğunu tespit etti. Kronik rahatsızlıkları olan, bel ve ayaklarındaki sinir sıkışmasından dolayı yürüyemeyen Ravan'ın sağlık ve kişisel bakımını artık Büyükşehir ekipleri sağlıyor.
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ EROL AMCA’NIN BAKIMINI ÜSTLENDİ
Sağlık hizmetlerine olduğu kadar kişisel bakım hizmetlerine ve gıda yardımına da ihtiyaç duyan Erol Amca’ya gereken tüm hizmetler sağlanarak, Büyükşehir’in aşhanesinden her gün sıcak yemek ulaştırılıyor. Erol Amca’ya belirli aralıklarla ev temizliği, kişisel bakım, doktor muayenesi ve hemşire hizmetleri sağlanıyor. Ayrıca Ravan’a, psiko-sosyal destek ve fizyoterapi hizmeti de veriliyor.
Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nda sosyal hizmet uzmanı olarak görev yapan Mustafa Karakuş, ise “Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal belediyecilik ilkesi ile hizmet verdiği evde bakım hizmetlerinde Erol Amcamız'a ulaştık. Kendisinin hizmet sırasına göre sosyal incelemesini yaparak, sosyal yardıma muhtaç olduğunu tespit ettik ve evde sağlık bakım ve destek hizmetlerimizi sunmaya başladık. Tespit etmiş olduğumuz, sosyal yardıma muhtaç olan yaşlı ve engellilerin Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin tüm imkanlarıyla, sosyal belediyecilik ilkesiyle yanlarındayız” diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!