Üniversitelilere özel sektör anlatıldı

Güncelleme Tarihi:

Üniversitelilere özel sektör anlatıldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2018 11:02

Üniversitelilere özel sektör anlatıldı

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA) – MERSİN’de üniversite öğrencilerine yönelik düzenlenen kariyer günü etkinliğinde, özel sektör beklentileri anlatıldı.
Etkinlik, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Toros Üniversitesi, Girişimci İnsan Kaynakları Derneği (GİDERİK) işbirliğinde Toros Üniversitesi 45 Evler Kampüsünde gerçekleşti.
Akademisyenler ile çok sayıda öğrencinin katıldığı etkinlikte söz alan Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Kokrmazyürek, mezun olan herkesin yolunun mutlaka özel sektörle kesiştiğini belirterek, "Hepiniz buradan mezun olduktan sonra gerek özel sektörde gerekse kamu sektöründe iş dünyasına katılacaksınız. İş dünyasının saygıdeğer temsilcileri sizlere insan kaynakları perspektifinden nelere sahip olmanız gerektiği, nasıl davranmanız gerektiği, iş dünyasının sizlerden neler bekleyebileceği konusunda aydınlatıcı, yönlendirici, ufuk açıcı bilgiler verecek" dedi.
Rektör Korkmazyürek, konuşmasının devamında mezun olduktan sonra iş dünyasına atıldığında öğrencilerden beklenilecek olan bazı temel beceriler ve yetkinlikler ile ilgili görüşlerini aktardı.
Ardından GİDERİK Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Özada’nın moderatörlüğünü gerçekleştirdiği panele Carrefoursa İnsan Kaynakları Bölge Yöneticisi Pınar Özer, ÇİMSA İnsan Kaynakları Saha Yöneticisi Neslihan Ünal birer konuşma yaptı.
İş hayatının iş arayandan beklentileri, üniversitelilere yönelik kariyer fırsatları, CV ve mülakat teknikleri, iş hayatında başarı gibi konulara değinilen panelde özellikle üniversiteli öğrencilere yönelik kariyer tavsiyelerinde bulunuldu.

FOTOĞRAFLI

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!