Özel öğrenciler Sokak Oyunları Şenliği ile eğlendi

Güncelleme Tarihi:

Özel öğrenciler Sokak Oyunları Şenliği ile eğlendi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2018 16:32

Özel öğrenciler Sokak Oyunları Şenliği ile eğlendi

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA) – MERSİN Büyükşehir Belediyesi, kentte ilk kez engelli çocuklar için düzenlediği ‘Engelsiz Sokak Oyunları Şenliği’ renkli görüntülere sahne aldı.
Toroslar Kapalı Voleybol Salonu’ndaki şenlik, Nihat Sözmen Rehabilitasyon Bakım ve Aile Danışma Merkezi öğrencileri Anadolu Ateşi gösterisi gerçekleştirdi. Etkinliğe kent genelinden 11 özel eğitim ve uygulama okulu ile özel eğitim meslek okulundan öğrenciler katıldı.
Etkinlikte engelli çocukların sokak oyunları ile sosyal hayata entegrasyonu sağlandı. 
Etkinlikte konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin’i bütün paydaşları ile birlikte, vatandaşların eşit bir şekilde yaşadığı, belediye hizmetlerinin tamamından herkesin faydalandığı bir kent yapmak için 2014 yılından bu yana çalıştıklarını belirterek, "Geçtiğimiz 56 ayda çok çeşitli etkinliklere imza attık. Bir yandan engelli kardeşlerimizin hayatını kolaylaştıracak fiziki hizmetleri yerine getirirken diğer yandan da Mersin’de ve tüm dünyada bir farkındalık yaratma çabalarımız sürüyor. Burada Engelsiz Sokak Oyunları şenliği ile de unutulmaya yüz tutmuş sokak oyunlarımızı yeniden hatırlamak, hatırlatmak, hem de engelli ve engelsiz kardeşlerimizi bir araya getirmek, buluşturmak düşüncesindeyiz. Kardeşlerimizin oyun oynamak için sabırsızlandığını gördükçe ne kadar doğru bir iş yaptığımızı görüyorum. Bu şenliğin Mersin’de barış, kardeşlik, hoşgörü, birlik ve beraberliğe katkı sunmasını ve özellikle engelli kardeşlerimizin hayatını kolaylaştırma, sahiplenme yönünde yeni bir merhale olmasını temenni ediyorum" dedi.
Konuşmanın ardından Çankaya Özel Eğitim Meslek Okulu Öğrencisi Gizem Kaçaman, Başkan Kocamaz’a bir hediye verdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!