Milletvekillerinden Çeşmeli-Kızkalesi otoyol bağlantısına destek 

Güncelleme Tarihi:

Milletvekillerinden Çeşmeli-Kızkalesi otoyol bağlantısına destek
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2022 12:17

Milletvekillerinden Çeşmeli-Kızkalesi otoyol bağlantısına destek 

Haberin Devamı

Mustafa ERCAN/MERSİN, (DHA)-MERSİN'de Çeşmeli-Erdemli-Silifke-Taşucu Otoyolu (Çeşmeli-Kızkalesi Kesimi) Projesi kapsamında bazı taşınmazlar için Cumhurbaşkanlığı'nın verdiği  kamulaştırma kararı turizmcileri ve iş insanlarını sevindirirken AK Parti Milletvekili Hacı Özkan ile MHP Milletvekili Olay Kılavuz, projenin kent konforuna va turizmine büyük bir katkısı olacağını söyledi. 
Çeşmeli-Kızkalesi Kesimi Otoban bağlantıcısı için bazı taşınmazlar için verilen acele kamulaştırma kararı Resmi Gazete de yayınlanmasının ardından AK Parti Mersin Milletvekil Hacı Özkan da bir açıklama yaptı. Milletvekili Özkan açıklamasında, Türkiye'nin, geniş bir coğrafyanın lojistik süper gücü hâline gelme yolunda ilerlediğini belirterek, "Ulaşım alanında Mersin'de bu yatırımlardan önemli pay almıştır. Mersin'in ulaşım ağına büyük katkı sağlayacak ve bölge trafiğini rahatlatacak olan Çeşmeli-Erdemli-Silifke-Taşucu Otoyolu Projesinin Çeşmeli-Kızkalesi kesiminde bazı taşınmazların Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılmasına dair Cumhurbaşkanlığı kararı Resmi Gazetede yayımlandı. Şehrimizin daha konforlu ulaşımına katkı sağlayacak bu projenin belirlenen sürede hızla tamamlanması için var gücümüzle çalışıyoruz. Mersin'e yapılan yatırımlarda desteklerini esirgemeyen Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyor, tüm hemşerilerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.
MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, Cumhurbaşkanlığı kararının Mersin'e hayırlı olması temennisinde bulunarak, "Mersin'de bölge trafiğini rahatlatacak Çeşmeli-Taşucu Otoyolu Projesi güzergâhında yer alan Çeşmeli-Kızkalesi mevkiindeki taşınmazların karayolları tarafından acele kamulaştırılmasına dair Resmî Gazete ‘de yayınlanan Cumhurbaşkanlığı kararının Mersin'e ve hemşerilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Ayrıca, büyük bir kısmı tamamlanmış olan Mersin-Antalya yolunun nihayete erdirilmesi Silifke, Mut, Karaman ve Çamlıyayla-Tarsus yollarının en kısa sürede faaliyete açılması, Mersin-Tarsus otoyolunun ücretsiz olması Mersinli hemşerilerimizin beklentileri arasındadır" dedi. (DHA)

FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!