Mersin’de Alzheimer kampı

Güncelleme Tarihi:

Mersin’de Alzheimer kampı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2018 13:33

Mersin’de Alzheimer kampı

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA) – MERSİN’de Türkiye Alzheimer Derneği Şubesi tarafından düzenlenen 9’ncü Alzheimer Eğitim Kampı devam ediyor.
4 Kasım tarihine kadar sürecek etkinlikler kapsamında Mezitli Belediyesi Gülbahar Özmen Aktif Yaş Alma Merkezi’nde ‘Akşam Sefası Etkinliği’ kermesi düzenlendi. Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın yanı sıra, Alzheimer Derneği Mersin Şube Başkanı Prof. Dr. Aynur Özge, Alzheimer hastaları, hasta yakınları ve Gönüllülerin katılımıyla gerçekleşen etkinlikte, yaş alırken, beyni dinç tutmanın yolları hakkında davetlilere bilgi verildi. Müzik eşliğinde hazırlanan yiyeceklerin ikram edildiği etkinlikte, şiir dinletisi de gerçekleştirildi. Müzikli, danslı hoşça vakit geçiren konuklara, Gülbahar Özmen Aktif Yaş Alma Evi Sorumlusu Emine Koca yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgi verip, aktif yaş alırken kaliteli zaman geçirdiklerini belirtti.
TAD Şube Başkanı Özge ise hastalık kapıyı çalmadan önlemini almak için herkesi etkinliklere katılmaya davet ederek, "Ailesinde Alzheimer hastası ile takdire şayan bir mücadele veren özel insanlara farklı bir ortamda buluşturmak istiyoruz. Alzheimer beyin şebekelerini çökertse de gönül şebekeleri sıcacık parıldayan büyüklerimizi dinç tutmak istiyoruz" dedi.
Mezitli’de yaşayan vatandaşların büyük bölümünün emekli olmuş ileri yaşta insanlar olduğunu belirten Belediye Başkanı Neşet Tarhan, her yaştan insanın aktif ve kaliteli yaş alması için çalıştıklarını söyledi. Alzheimer Derneği Mersin Şubesi ile uzun süredir uyumlu ve başarılı bir çalışma gerçekleştirdiklerine ifade eden Başkan Tarhan, "Hepimiz biliyoruz ki Alzheimer yaşla ya da içerisinde bulunduğun sınıfla ilgili değil. O zaman buna karşı mücadelede insanlarımızın kaliteli ve aktif yaş almalarını sağlamak amacıyla ortak hareket etmemiz gerekiyor. Biliyoruz ki hangi yaşta olursa olsun insanımızın sosyal yaşamını ne denli renklendirebilirsek ileride bu hastalığa yakalanma riskini en aza indirebiliriz" diye konuştu.
Başkan Tarhan, Alzheimer Derneği Mersin Şubesi ile Mezitli Belediyesi Gülbahar Özmen Aktif Yaş Alma Evi’nin başarılı çalışmalar yürüttüğünü kaydederek, şunları söyledi:
"Başarılı çalışmalarımızdan güç ve cesaret alarak Davultepe’de konum olarak ta oldukça güzel bir yerde 2’nci Aktif Yaş Alma Merkezimizi açtık. Açılışını da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı gibi anlamlı bir güne denk getirdik. Gerekli programların hazırlanmasının ardından orada da Alzheimer Derneği Şubesi ile birlikte daha güzel çalışmalara imza atacağız. Daha geniş iş ve aktivite odaları, kongre ve toplantı salonları, dinlenme mekânlarıyla çok daha başarılı işlerin gerçekleşmesi sağlanacaktır. Mezitli’de yaşayan her yaştan insanımızın daha mutlu olması için çalışmaya devam edeceğiz."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!