Kadın Üretici Pazarı, Kanada’ya örnek oldu

Güncelleme Tarihi:

Kadın Üretici Pazarı, Kanada’ya örnek oldu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2018 12:31

Kadın Üretici Pazarı, Kanada’ya örnek oldu

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA) - MERSİN'de Mezitli Belediyesi ve Niagara Falls Belediyesi kardeş şehir olacak. Önümüzdeki günlerde yapılacak olan görüşmelerle işbirliği güçlendirilerek protokol imzalanacak. Niagara Falls Belediyesi, başta Kadın Üretici Pazarı olmak üzere çok sayıda proje Kanada’da da uygulamaya da karar verdi.
Kanada’nın Niagara Falls kentine giden Mezitli Belediye Meclisi Üyeleri iki kent arasında kardeş şehir görüşmeleri yaptı. Niagara Falls Belediyesi’nin daveti üzerine Kanada’ya giden, Şenol Çavuş, Ünal Kara, Ahmet Polat ve Müslüm Duru’dan oluşan heyet, burada Ontario NDP Niagara Falls Milletvekili Wayne Gates, Niagara Falls Belediyesi Yetkilisi Wendy Canavan, CHP Kanada Birlik Başkanı Halil Sivri, çeşitli siyasi parti temsilcileri ile görüşmelerde bulundu.
Niagara Falls Belediye Meclis Salonunda yapılan karşılıklı sunum sonrası Niagara Falls Belediyesi, Mezitli Belediyesi ile ‘Kardeş Belediye’ olarak her türlü anlaşma ve protokol imzalamaya hazır olduklarını açıkladı.
Toplantıda Mezitli Belediyesi tarafından hayata geçirilen başta Kadın Üretici Pazarı, Örgü Evi, Güneş Park, Çocuk Gündüz Bakımevi gibi projeleri Kanada’da uygulamak istediklerini ifade eden Niagara Falls Belediyesi Yetkilisi Wendy Canavan, "Önümüzdeki dönemde söz konusu projeleri ve uygulamaları yerinde görmek amacıyla Mezitli’ye gelmek istiyoruz. Kardeş şehir olma her iki kentimiz için de çok önemli fırsatlar soracaktır. İmzalanacak ‘Kardeş Belediye’ anlaşmasının iki kent için de çok önemli bir bilgi alışverişine olanak sağlayacağına inanıyorum" dedi. Nıagara Falls Belediyesi ile Mezitli Belediyesi arasında ikili ilişkileri eğitim, kültür ve ekonomik açıdan geliştirmek adına ziyarette bulundukları bilgisini veren meclisi üyeleri, ziyaretin çok yararlı geçtiğini söyledi.
Kardeş şehir olmanın asıl amacının iki kent arasında sosyal, kültürel ve ekonomik işbirliğinin sağlanmasının olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Neşet Tarhan ise "Meclis üyesi arkadaşlarımızın aktardığı bilgiler bizi son derece mutlu etmiştir. Özellikle, Kadın Üretici Pazarı, Örgü Evi, Güneş Park, Çocuk Gündüz Bakımevi gibi projelerimizin beğenilerek Kanada’da uygulanmak istemesi bizi ayrıca gururlandırmıştır. Kardeş şehir olmanın da amacı budur zaten. Her türlü konuda işbirliği yapma yolu açılıyor. Karşılıklı yapılan ziyaretler sırasında insanlar birbirlerini ve kentleri tanıyor, kültürel, ekonomik ve bilimsel bağlantılar kuruluyor. Şehirler birbirlerinin deneyimlerinden yararlanma fırsatı buluyorlar. Daha ilk görüşmelerde bu denli büyük yol kat etmek bize ayrı bir gurur vermiştir" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!