Hamit Tuna: Ulusal kalkınmanın yolu yerel kalkınmadan geçer

Güncelleme Tarihi:

Hamit Tuna: Ulusal kalkınmanın yolu yerel kalkınmadan geçer
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2018 11:05

Hamit Tuna: Ulusal kalkınmanın yolu yerel kalkınmadan geçer

Haberin Devamı

Gülhan DEMİRCİ/MEZİTLİ(Mersin), (DHA) - MERSİN'de, Toroslar Belediye Başkanı ve MHP'nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamit Tuna, "Ulusal kalkınmanın yolu yerel kalkınmadan geçer. Araştırma ve inovasyon yapılacak merkezleri oluşturacağız" dedi.
Tuna; seçim çalışmaları kapsamında merkez Mezitli ilçesindeki STK temsilcileri, esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi. Halka yaptığı konuşmasında belirlenen hedeflerden söz eden Tuna, "Hayata geçirdiğimiz doğru projelerle Toroslar'ı merkezin en büyük ilçesi ve üç merkez belediyenin verdiği toplam inşaat ruhsatından daha fazla ruhsat veren konuma getirdik. Allah izin verirse Büyükşehir Belediye Başkanı olmamız halinde Mersin'in geleceği ile ilgili atılan adımları değerlendirerek, doğru olanları devam ettireceğiz. Bizim düşündüğümüz, bizim taçlandıracağımız projelerimiz de var" diye konuştu.
Ulusal kalkınma yolunun yerel kalkınmadan geçtiğine vurgu yaparak, üretimin daha fazla öne çıkarılacağının altını çizen Tuna, şunları söyledi:
"Köylümüzün ve çiftçilerimizin farklı ürün motifleri ile tanıştırılması ve ürün çeşitliliğini arttırarak, daha az yerden daha fazla kazanç sağlayacakları yeni ürünlere yönlendirmek adına AR-GE çalışmaları yapacağız. Ulusal kalkınmanın yolu yerel kalkınmadan geçer. Burayı kalkındıramazsanız, ulusal anlamda kalkınmayı sağlamanız mümkün değildir. Araştırma ve inovasyon yapılacak merkezleri oluşturacağız."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!