Genç trompetçi performansı ile hayran bıraktı

Güncelleme Tarihi:

Genç trompetçi performansı ile hayran bıraktı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2020 11:18

Genç trompetçi performansı ile hayran bıraktı

Haberin Devamı

Mustafa ERCAN/MERSİN, (DHA) – MERSİN’de, Gürcistan’da katılacağı yarışma öncesi genç sanatçısı Memet Çelik, trompet resitaliyle dinleyenleri kendisine hayran bıraktı.
Çukurova Devlet Konservatuarı Trompet Bölümü Lise 3’ncü sınıf öğrencisi Memet Çelik, Mersin Üniversitesi Yenişehir Kampüsü Nevit Kodallı Salonu’nda muhteşem bir trompet resitali gerçekleştirdi. Rufina Usmanova’nın piyano eşliğinde gerçekleşen konserde, P. Depre Konçerto, A Goedicke Konçerto, J. B. Arban Briliant Fantasy, Schubert Serenade, S. Davitasvili Blue Sky, eserleri seslendirildi.
Ücretsiz gerçekleştirilen konserin sponsorluğunu, genç yeteneklere verdikleri destek ve burslarla öne çıkan Akdeniz Opera ve Bale Kulübü üstlendi. Kulüp başkanı Fazıl Tütüner’in açılış konuşmasının ardından başlayan ve 30 dakika süren konser sonunda ise sanatçılar, dakikalarca alkışlandı.
22-29 Şubat tarihleri arasında Gürcistan’da gerçekleştirilecek olan The International Music Competition ‘Silk Way’ yarışmasına da katılacak olan Memet Çelik, çalışmalarını Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuarı öğretim görevlisi Doç. Rauf Musaev ile sürmekte. Çelik yaptığı açıklamada, "Daha gidilecek uzun bir yolum var. Fakat yaşadığım kentte AKOB gibi sanat kurumlarının bizlerden desteğini esirgememesi, Nevit Kodallı Salonu gibi konser mekanlarının olması dolayısıyla diğer genç arkadaşlarım gibi ben de kendimi şanslı hissediyorum. Bu vesileyle kendileriyle birlikte salonda bizleri yalnız bırakmayan müzikseverlere de teşekkürlerimi sunarım" dedi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!