Engelliler gökyüzüne balon uçurdu

Güncelleme Tarihi:

Engelliler gökyüzüne balon uçurdu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2022 13:40

Engelliler gökyüzüne balon uçurdu

Haberin Devamı

Mustafa ERCAN/MERSİN, (DHA)- MERSİN'de, bu yıl 'Engelleri sevgiyle aşacağız' sloganı ile kutlanan Engelliler Haftası'nda, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünce, renkli etkinliklere imza atıldı. Gökyüzüne balon uçuran engelliler, el sanatları ürünlerini de açtıkları sergiyle beğeniye sundu. 
Etkinlikler Mersin Otizm Gündüz Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Müdürlüğü'nde düzenlenen kutlama ile başladı. Engelli sivil toplum kuruluşları, engelli dernekleri, resmi ve özel engelli bakım merkezleri, engelli yakınları ve engellilerin katılımı ile gerçekleştirilen etkinlik programında Mersin Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Veysel Topkaya bir konuşma yaparak, çalışmalarını anlattı. 10-16 Mayıs tarihleri arasının Birleşmiş Milletler (BM) tarafından Engelliler Haftası olarak kabul edildiğini anımsatan Topkaya, dünyanın birçok ülkesinde bu hafta münasebetiyle çeşitli kutlamalar ve farkındalık çalışmaları yapıldığını, yapılan bu çalışmaların engellilerin hakları, kazanımları ve yaşam standartlarının geliştirilmesi açısından çok kıymetli olduğunu belirtti. 
Topkaya, Türkiye'de son 20 yılda engellilerle ilgili olarak eğitim, sağlık, istihdam, bakım ve hukuk alanında devrim niteliğinde adımlar atıldığı ve hizmetler geliştirildiğini belirterek, "Engelli bireylerimizin her türlü engel, ihmal ve dışlanmaya karşı, toplumsal hayata ayrımcılığa uğramadan ve etkin bir biçimde katılımının sağlanması, engelli bireylerimizin hayatlarının kolaylaştırılması, ekonomik durumlarının iyileştirilmesi ve kimseye muhtaç olmadan yaşamlarını rahat bir şekilde sürdürmelerinin sağlanması amaçlanmıştır. Engelli vatandaşlarımızın, eğitim, istihdam, barınma, rehabilitasyon ve bakımının sağlanması, ailelerinin desteklenmesi, engellilerimizin üreten bireyler olarak kendi kendilerine yeterli duruma gelmeleri, yaşam şartlarının iyileştirilmesi ve kolaylaştırılması bizlerin asli görevidir. Engellilerimizin toplumsal hayatta varlık göstermeleri ve kendilerine yer bulmaları, şüphesiz tüm toplumu zenginleştirecek, güçlendirecektir" dedi.
Bakanlıkça, engelliler için Mersin'de 1 gündüzlü,  9 yatılı bakım merkezi olmak üzere toplam 10 Engelli Bakım Merkezi ile hizmet verildiğini de ifade eden Müdür Topkaya, “Bu özel hafta için kutlama programının yapıldığı büyük gayretlerle hizmete açılan ve yaklaşık bir yıldır faaliyet gösteren Mersin Otizm Gündüzlü Bakım, Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Müdürlüğümüzde otizmli çocuklarımızın bakım ve rehabilitasyon çalışmaları gerçekleştirilmekte. Onların gündelik hayatın rutinlerini yapabilir hale gelmeleri için çalışmalar yürütülmekte, çocuklarımız sosyal hayata hazırlanırken ailelerine yönelik de rehberlik ve danışmalık hizmeti sunulmaktadır. Evlerinden servislerle alınarak kuruluştan hizmet alan otizmli çocuklarımızın burada geçirdikleri zaman dilimi içerisinde ailelere bir nebze de olsun mola imkânı sağlanmakta, bakım sorumlulukları paylaşılarak sosyal hayata karışmalarına imkân sağlanmaktadır. Engellilerimizin hayatın her alanında aktif olmalarının sağlanması ve yaşam standartlarının geliştirilmesinin bizim birincil görevimiz olduğunun bilinciyle, Engelliler Haftasında yapılacak tüm etkinliklerinin de bu amaca hizmet edeceği inancıyla diyoruz ki engelleri sevgiyle aşıyoruz" diye konuştu. 
Bu yıl 'Engelleri sevgiyle aşacağız' sloganı ile Engelliler Haftası kutlamaları kapsamında engelliler tarafından gerçekleştirilen halk oyunu gösterisi sahnelendi. Palyaçolar tarafından engellilerle çeşitli oyun ve yarışmalar düzenlenirken, pamuk şeker yapımı ve ikramı da gerçekleşti. Programa katılanlarca gökyüzüne balonlar uçuruldu. 
Otizm Gündüz Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi'nde hizmet alan engellilerin hazırladıkları el sanatları sergisi de beğeniye sunuldu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!