Başkan Kocamaz, kent konseylerinin önemini vurguladı

Güncelleme Tarihi:

Başkan Kocamaz, kent konseylerinin önemini vurguladı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2018 13:26

Başkan Kocamaz, kent konseylerinin önemini vurguladı

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA) - MERSİN Büyükşehir Belediye Başkanı ve İYİ Parti'nin yerel seçim için Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Burhanettin Kocamaz, şehirlerin geleceğine yönelik projeler oluşturulması için tüm STK'ların kent konseylerinde yer alması gerektiğini söyledi.
Mersin Kent Konseyi'nin Genel Kurul Toplantısı, Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirildi. Çok sayıda STK temsilcisinin yer aldığı toplantıda, kent konseylerinin iyi değerlendirilmesi gerektiği vurgulayan Kocamaz, "Kent konseyleri önemli bir misyon üstlenmiştir. Kent konseylerinde mimarlar, mühendisler, avukatlar, iktisatçılar, esnaflar ve kadınlar mutlaka yer almalı. Konseyleri iyi değerlendirmek mecburiyetindeyiz. Bütün STK'ların mutlaka burada yer almaları, görüşlerini ortaya koymaları, o görüşler çerçevesinde kentin geleceğe taşınmasına yönelik ortaya çıkan fikirleri bir rapor halinde en azından belediye meclisine sunmaları gerekiyor. STK'lar konseylerde yer alsın, kentin geleceğine yönelik alınacak kararlarda yol gösterici olsunlar, fikir ortaya koysunlar. Bizim bunlara ihtiyacımız var" dedi.
Kent Konseyi Başkanı Yasmina Lokmanoğlu ise konseylerin yerel kalkınmanın başlıca aktörlerinden olduğunu dile getirerek, "Kentine sahip çıkma, çözümde ortaklık, aktif katılım ilkelerinin temelinde oluşturulan yerel yönetişim modelinin merkezinde kent konseyleri bulunmaktadır. Bizler Mersin Kent Konseyi olarak çok şanslıyız. Başta Mersin Büyükşehir Belediyesi, kamu kurum ve kuruluşları, meslek odaları ve sivil toplum kuruluşları ile ortak hedefler doğrultusunda yan yana uyum içerisinde çalışmayı başarabilen ender platformlardan birisiyiz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!