Kadınların istihdam sevinci

Güncelleme Tarihi:

Kadınların istihdam sevinci
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2018 10:26

Kadınların istihdam sevinci

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA) - MERSİN'in merkez Mezitli ilçesine bağlı Tece Mahallesi'ne kurulacak olan Kadın Üretici Pazarı'nın kuraları çekildi. Kurada adı okunan ve tezgah sahibi olmaya hak kazanan kadınlar büyük sevinç yaşadı.
Mezitli Belediyesi tarafından kadınların ekonomik, sosyal ve kültürel açıdan daha güçlü olmasının sağlanması amacıyla hayata geçirilen Kadın Üretici Pazarlarının 8’incisi Tece Deniz Mahallesi'ne kurulacak. Hafta içi ve hafta sonu olmak üzere iki ayrı grup halinde çalışacak Kadın Üretici Pazarı'ndaki 40 kadın, açtığı tezgahlarda ürünlerini satacak.
Belediye Meclis Üyesi Şenol Çavuş, Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği Koordinatörü Esra Alkan Uysal ve üretici kadınların katılımıyla gerçekleştirilen kura çekimlerinde, hafta içi ve hafta sonu tezgah açacak isimler belli oldu. Kurada adı çıkan kadınlar sevinç çığlıkları atarken, arkadaşları da alkışlarla destek verdi. Güçlü Türkiye özleminin ancak kadınların özgür ve güçlü olmasıyla mümkün olacağını söyleyen Belediye Başkanı Neşet Tarhan, "Burada tezgah açan kadınlarımız ekonomik olarak daha güçlü olacaktır. Kadınlarımız ekonomik olarak güçlenmedikçe ne siyasi ve toplumsal olarak daha güçlü olabilir ne de artık görmek istemediğimiz kadına şiddet ve cinayetin önüne geçilebilir. Geçtiğimiz 4 yılda bunun çok faydasını gördük. Kadınlarımız artık daha dik ve güçlü duruyorlar. Hem üretici hem tüketici kazanıyor. Pazarlarımızda bir üst fiyat belirledik. Bunu da değişik platformlarda ilan ediyoruz. Pazarda bulunan kadınlarımız bu fiyatın üzerine çıkamıyorlar ve pazara gelenlerde hangi ürünün kaça satılacağını bilerek geliyorlar" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!