Kadınlar çocuk istismarı konusunda bilgilendirildi

Güncelleme Tarihi:

Kadınlar çocuk istismarı konusunda bilgilendirildi
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2018 13:53

Kadınlar çocuk istismarı konusunda bilgilendirildi

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA) - MERSİN'in merkez ilçesi Mezitli Soroptimist Kulübü, çocuk istismarına yönelik 'Çocuk susar, sen susma' konulu bir bilgilendirme toplantısı düzenledi.
Mezitli Belediyesi STK Merkezi'nde düzenlenen toplantıda konuşan Psikolog Nevin İlgün, çocuk istismarının giderek arttığına dikkat çekerek olası bir istismar durumunda yapılması gerekenleri anlattı. Toplantıya Mezitli Soroptimist Kulübü Başkanı Nalan Varat, kulübün kurucu başkanı Sembol Tarhan, kulüp üyeleri ve çok sayıda kadın katıldı. Kadınlara hangi davranışların istismara, hangi davranışların ihmale girdiğini detaylı olarak hazırladığı sunumla anlatan İlgün, kulüp olarak çocuk istismarının önüne geçmek için bu bilgilendirmeyi yaptıklarını söyledi.
Çocuk istismarlarının kadınların el birliğiyle durdurulabileceğini ifade eden Kulüp Başkanı Varat, "Başlattığımız bilgilendirme toplantımızla bunu başlatmış olduk. Daha önce çocuklarımızın eğitimine yönelik hayata geçirdiğimiz çeşitli projelerimizle geleceğimiz olan çocuklarımıza kalkan olduk. Çocuklarımızın her daim takipçisi, denetleyicisi ve koruyucusu olacağız. Bunu biz kadınlar birlik olup, el ele vererek başaracağız" dedi.
Toplantı, Psikolog İlgün'e teşekkür belgesi takdim edildikten sonra sona erdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!