Geleceğin Şampiyonları Yetiştirme Yurdundan Çıkacak

Güncelleme Tarihi:

Geleceğin Şampiyonları Yetiştirme Yurdundan Çıkacak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2015 15:44

MERSİN'DE YURT ÖĞRENCİLERİNE YARIŞ BİSİKLETİ VERİLDİ.

Mersin’de bisiklet kültürünü yerleştirmek ve şampiyon bisikletçiler yetiştirmek amacıyla hayata geçirilen ’Yetiştirme Yurdu’ndan Olimpiyatçılar Yetişiyor’ projesi kapsamında yurtta kalan 22 gence yarış bisikleti, kask ve yarış kıyafetleri dağıtıldı.
Mersin Vali Yardımcısı Eyüp Sabri Kartal, Ramazan Bayramı’nın ilk gününde Toroslar ilçesindeki Mersin Erkek Yetiştirme Yurdu’nu ziyaret etti. Yurtta kalan çocuklarla bayramlaşan Kartal, Mersin Valiliği tarafından hayata geçirilen ’Yetiştirme Yurdu’ndan Olimpiyatçılar Yetişiyor’ projesi kapsamında Sosyal Yardımlaşma Vakfı’nca temin edilen 22 yarış bisikletini yurtta kalan çocuklara bayram hediyesi olarak verdi. Kartal, gençlerle birlikte yurt bahçesinde bisiklet turu attı.
Vali Yardımcısı Kartal, projedeki amaçlarının çocukları bisiklet sporuna yönlendirerek, geleceğin sporcularını yetiştirmek olduğunu söyledi. Kartal, "Mersin’de bisiklet kültürünü geliştirip geleceğin yarışçılarını ortaya çıkarmak için böyle bir projeye giriştik. Çünkü dünyada gelişmişliğin kriteri, kullanılan bisikletle doğru orantılıdır. Altınızdaki arabanın lükslüğü gelişmişliğin alameti değildir. Gelişmişlik oranı bir şehirdeki karbonmonoksit gazının salınımının azlığı ile ölçülüyor. Dünyanın gelişmiş ülkelerinde belediye başkanları bisikletle işlerine gidiyorlar. Bu önemli bir kültürdür. Biz Mersin’de bisikletli bir kültür ve yaşam geliştirmeye çalışıyoruz. Bunun için vakıf olarak yetiştirme yurdundan başlayalım dedik. Proje kapsamında Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ndeki bisiklet antrenörünü alarak yetiştirme yurdundaki çocuklarımızın başına vereceğiz. Çocuklarımızı ilimizin milli yarışçıları haline getirmeye çalışacağız. Bu bir kültürdür. Önümüzdeki dönemde başarılı öğrencilerimize belli periyotlarla Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığı ile yarış bisikletleri dağıtmayı düşünüyoruz. Böylelikle Mersin’de ve Türkiye’deki bisiklet yarışçısı sayısından daha fazla bisiklet yarışçısı yetiştirmeyi hedefliyoruz. Önümüzdeki dönemde Mersinli bisikletçiler, Milli Takım’da ülkemizi ve ilimizi temsil edecektir" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!