Farkındalık Şöleni’nde renkli görüntüler

Güncelleme Tarihi:

Farkındalık Şöleni’nde renkli görüntüler
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2018 14:29

Farkındalık Şöleni’nde renkli görüntüler

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA) – MERSİN Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 11’incisi düzenlenen Geleneksel Engelliler Haftası Farkındalık Şöleni gerçekleştirildi.
Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen şölene Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, MESKİ Genel Müdürü Baha Günhan Güngördü, Çimsa Çimento A.Ş. Fabrika Müdürü Haluk Uçak, Engelli Derneği üyeleri, engelli dostu işletme sahipleri, engelli öğrenciler ve öğretmenleri katıldı.
Başkan Kocamaz, yaptığı konuşmada, Mersin’i engelsiz kent yapmak için her alanda proje geliştirdiklerini belirterek, "Bu faaliyetler sonucunda iki kulvarda çok önemli gelişmeler yaşadık. Birincisi dünya çapında iki büyük ödülle onurlandırıldık. Dünya Engelliler Vakfı ve Dünya Engelliler Birliği tarafından Küresel Sosyal Farkındalık Ödülü ile taltif edildik. Birleşmiş Milletler Engelli Hakları Sözleşmesine Taraf Devletler 9’ncü Toplantısı’nda Erişilebilirlik Ödülüne layık görüldük.  İkincisi, engelsiz Mersin hakkında dünya çapında oluşturduğumuz farkındalık dolayısıyla artık ilimizi tüm dünyadaki engelli bireylerin sorunlarının ele alındığı bir kent haline getirdik. Yarın önce Erişilebilir Şehir ve Turizm Merkezi Mersin Projesini ve Dünya Engelliler Birliği’nin 6’nci Olağan Genel Kurulunu, sonraki gün Erişilebilir Turizm Global Kongresini, daha sonraki gün ise hep birlikte gerçekleştireceğiz" dedi.
Mersin’i dünya kenti yapmak için vatandaşların desteğiyle çalıştıklarını ifade eden Başkan Kocamaz,  "Bir anda dünya kenti olunmuyor. Önce çeşitli alanlarda dünya çapında işler yapmanız gerekiyor. Bu alanların sayısı arttıkça bir gün geliyor, dünya çapında tanınan, bilinen, değer verilen ve ziyaret edilen bir şehir haline geliyorsunuz. Geliştirdiğimiz projeler ve yürüttüğümüz çalışmalarla ilimizin güzellik ve birikimleri uluslararası alanda tanınmaya başlamıştır. Katıldığımız uluslararası fuarlar, dünya çapında aldığımız ödüller, Uluslararası Mersin Maratonu, Tour of Mersin Uluslararası Bisiklet Turu ve geçtiğimiz yıl ilk kez düzenlediğimiz Uluslararası Engelsiz Sanat Festivali bu konuda önemli atılımlar yapmamızı sağlamıştır. Bu gurur hepimizindir" diye konuştu.
Kocamaz’ın konuşmasının ardından, engelli dostu işletme unvanına layık görülen işletmelere plaket takdimi yapılırken, engelli bireyler tarafından Kafkas Yöresi Halk Oyunları Gösterisi, Anadolu Ateşi Dans Gösterisi, Engelsiz Koro ve Orkestra, Müzikal Gösterisi ile Dans Gösterileri sergilendi.
Kongre Merkezi Giriş Salonu’nda ise engelli bireyler Büyükşehir Belediyesi Engelliler Dairesi Zihinsel Engelli Bireylerin Dekoratif Ev Aksesuarları Sergisi, Ortopedik Engelli Sıtkı Yücel’in Yağlı Boya Resim Sergisi, Cam Kız Zeynep Erensayın’ın Keçe Aksesuarları Sergisi büyük ilgi gördü. Etkinliğin sonunda Büyükşehir Belediyesi ile Çimsa A.Ş. ve ortaklarının işbirliğinde 50 engelli bireye akülü araç teslimi yapıldı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!