Erdemli'de yeni tarım yolları açılıyor

Güncelleme Tarihi:

Erdemlide yeni tarım yolları açılıyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2021 11:31

Erdemli'de yeni tarım yolları açılıyor

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA)- MERSİN'de Büyükşehir Belediyesi, Erdemli ilçesi Üçtepe-Çiriş Mahalleri arasında 3 kilometrelik yol genişletme ve asfalt çalışması gerçekleştiriyor. Yapılan yol sayesinde hem tarlada yetişen ürünler en az hasarla merkeze ulaşacak hem de Erdemli’nin yaylalarına Kocahasanlı’dan alternatif bir güzergah oluşacak.
Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı, Erdemli ilçesinin kırsalında önemli bir yol çalışması yürütüyor. Ekipler, Üçtepe-Çiriş Mahalleleri arasında 3 kilometrelik yol genişletme ve asfalt çalışması gerçekleştiriyor. Yapılan yol sayesinde D-400 karayolunda batından doğuya seyahat eden bir vatandaş, Erdemli’nin merkezine uğramadan Kocahasanlı üzerinden Güzeoluk Caddesi’ne çıkarak yaylalara daha rahat ulaşım sağlayabilecek. Yaylalardaki üreticiler ise tarladaki ürünlerini en az hasarla ve kısa yoldan merkeze taşıyabilecek.
Kızkalesi, Ayaş, Tırtar, Kumkuyu, Yemişkumu ve Limonlu istikametinden Erdemli yaylalarına çıkmak için önce merkeze varan, ardından Güzoluk Caddesi’ne çıkan vatandaşlar, artık ilçe merkezine gitmek zorunda kalmayacak. Vatandaşlar önce Kocahasanlı’ya varıp ardından Üçtepe-Çiriş Mahalleleri arasındaki konforlu yolu kullanarak,Güzeoluk Caddesi’ne bağlanabilecek. Oradan yaylalara, hatta Konya’ya kadar ulaşım sağlayabilecek.
Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı’nın Erdemli sorumlusu Emrah Erdoğan, muhtarlardan gelen talep üzerine yolda genişletme ve asfalt çalışmalarını başlattıklarını belirterek, “Burası 8 kilometrelik bir yol güzergahı. Bunun ilk etapta 3 kilometresinin asfaltını bitirmek üzereyiz. Kalan 5 kilometrelik kısmında da MESKİ’nin altyapı projesi var. O bittikten sonra Kocahasanlı’ya kadar bağlayacağız. Yayla kısmındaki yazlık sebze üreticileri bu yolla daha kısa mesafeden ürünlerini Kocahasanlı Hali’ne rahat ve konforlu bir şekilde indirebilecekler” dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!