Erdemli'de tropikal meyve fidancılığı gelişiyor

Güncelleme Tarihi:

Erdemlide tropikal meyve fidancılığı gelişiyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2021 10:04

Erdemli'de tropikal meyve fidancılığı gelişiyor

Haberin Devamı

Mehmet DOĞANER/ERDEMLİ(Mersin)(DHA)- MERSİN’in Erdemli ilçesinde üretimi yapılan Güney Amerika ve Güney Asya kökenli tropikal meyve fidanları, alternatif ürün arayışında olan vatandaşlar tarafından büyük ilgi görüyor.
Erdemli’de son yıllarda narenciye’ye alternatif ürün olarak çiftçiler tarafından dikimi yapılan avakado, ejder meyvesi, mango, papaya gibi tropikal meyve fidancılığı üreticilerini de mutlu ediyor. İlçede yaşayan Genç çiftçi Mustafa Şevk, kiraladığı 35 dönüm alanda kurduğu tropikal ve suptropikal meyve fidanlığında 15 çeşit Güney Amerika ve Güney Asya meyve fidanı üretimi yaparak, yurt içine satış yapıyor. Mustafa Şevk, "Türkiye’de çiftçilerimiz artık üretmiş oldukları ürünlerden ziyade alternatif ürün arayışına gidiyorlar. Bende internette araştırma yaptım ve son yıllarda çiftçiler tarafından rağbet gören ve bölgemiz ikliminin çok uygun olduğu tropikal meyve fidanı yetiştiriciliği yapmaya karar verdim. 35 dönüm arazi kiraladık ve yurt dışından ve yurt içinden temin etmiş olduğumuz Güney Amerika ve Güney Asya kökenli olan tropikal meyve fidancılığına başladık. Seralarımızda 15 çeşit tropikal meyve fidanı bulunuyor. Bunların arasında avakado, mango, papaya, passiflora, pitaya, şeker otu gibi meyve çeşitlerinden fidanlarımız bulunuyor" dedi.
ÇİFTÇİLERDEN İLGİ BÜYÜK
Şevk, "Erdemli’de ve özellikle Antalya bölgesinden çiftçilerimiz fidanlığımıza gelerek istedikleri meyve fidanlarını alabiliyorlar. Artık sebze ve klasik üretimden ziyade daha çok gelir getiren ve maliyeti düşük üretime çiftçiler yöneliyor. Ben tropikal meyve fidanları yetiştirdiğim için çok mutluyum. Bizler burada uzman mühendisler tarafından aşılama ve yetiştirme yapmakla birlikte çiftçilerimize de meyve yetiştiriciliği konusunda bilgi verebiliyoruz. Ülkemizde artık meyve üretim çeşidi artmaktadır. Özellikle tropikal meyve’ye ilgi daha da artıyor. Bizlerde bu üretime destek vermek ve çiftçimize alternatif ürün çeşidi sunarak çiftçilerimize destek oluyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!