Erdemli’de Toprak Dede Hayrettin Karaca anıldı

Güncelleme Tarihi:

Erdemli’de Toprak Dede Hayrettin Karaca anıldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2021 18:16

Erdemli’de Toprak Dede Hayrettin Karaca anıldı

Haberin Devamı

Mehmet DOĞANER/ERDEMLİ(Mersin), (DHA)- MERSİN'in Erdemli ilçesinde, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı Deniz ve Orman Okulu ile Erdemli TEMA ilçe temsilciliği tarafından hazırlanan etkinlik çerçevesinde, Toprak Dede olarak bilinen TEMA Kurucusu Hayrettin Karaca ölümünün birinci yılında anıldı.
Erdemli Talat Göktepe Çamlığı'nda bulunan Erdemli Deniz ve Orman Okulu'nda yapılan etkinlik çerçevesinde, minik öğrenciler su israfına, küresel ısınma, iklim değişiklikleri ve kuraklığa dikkat çekmek amacıyla ormanlık alanda ve deniz kıyısında ellerinde pankartlarla yürüyüş yapıp, yeşili koruma konulu bilgilendirme eğitimi verildi.
Etkinlikte öğrencilere sunum yapan TEMA Erdemli Temsilcisi Murat Başer, “Bugün burada öğrencilerimiz ile birlikte bir araya gelmekten çok mutluyum. Etkinliğimizde geçen yıl 20 Ocak'ta hayatını kaybeden vakfın kurucusu merhum Hayrettin Karaca’yı sevgi ve saygıyla anıyoruz. Öğrencilerimize mevsim değişiklikleri, su varlıkları, kuraklık ve önlemler konusunda eğitici sunumlar yaptık. Amacımız su kıtlığına, yaşanan iklim değişikliklerinden dolayı yaşanan bu kuraklığa dikkat çekmek. Farkındalık oluşturmak, bu konuda alınacak önlemleri anlatmak için geldik. Öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz ile bu konuyu işledik. Bugün aynı zamanda vakfın kurucusu Hayrettin Karaca'nın ölüm yıl dönümü. Onu da anmak için bir arada bulunuyoruz" dedi.
Deniz ve Orman Okulu Gönüllüsü Veli Çelik ise “Deniz ve Orman Okulumu'zda öğrencilerimizle birlikte çok güzel faaliyetler yapıyoruz. Bugün de TEMA işbirliği ile Toprak Dedemiz'i anmak için ve su israfı, mevsim değişikliği ve tasarruf gibi konular üzerine öğrencilerimize sunum yaptık. Emeği geçenlere çok teşekkür ederim” diye konuştu.
Minik öğrenciler ise, “Çok mutlu olduk. Toprak dedemizi andık. Su israfı yapmayalım. Çevremizi ve doğamızı koruyalım” diyerek büyüklere mesaj gönderdi.
Program sonunda ise minik öğrenciler ise küresel ısınma, iklim değişiklikleri ve kuraklığa dikkat çekmek amacıyla ormanlık alanda ve deniz kıyısında ellerinde pankartlarla yürüyüş yaptı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!