Erdemli'de hasbihal gecesine büyük ilgi

Güncelleme Tarihi:

Erdemlide hasbihal gecesine büyük ilgi
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2022 16:14

Erdemli'de hasbihal gecesine büyük ilgi

Haberin Devamı

Mehmet DOĞANER/ERDEMLİ(Mersin), (DHA)-MERSİN'in Erdemli ilçesinde belediye ev sahipliğinde düzenlenen ilk hasbihal gecesinde adeta bir müzik şöleni yaşandı.
Erdemli Belediyesi Hasbihal Türk Halk Müziği Topluluğu tarafından Belediye Kültür Merkezi’nde ‘İlk Hasbihal’ konseri düzenlendi. Koronun muhteşem performansı izleyicilerin enerjisiyle birleşti, salon yer yerinden oynadı. Hasbihal Türk Halk Müziği Topluluğu’nun konserinde, Gönüldağı’ndan Atabarına, Yarim Efkarım’dan, Yaktın Yandırdın beniye varıncaya kadar Türküleri seslendirdiler izleyicilerin bam tellerine dokunaak, Anadolu’nun dört bir tarafından ezgileri seslendirdi. Engellerin aşıldığı, gönüllerin bir olduğu gecede ise görme engelli sanatçı Habib İbar, söylediği türkü salonda yürekleri dağladı. 
Koronun şefliğini Emre Bulut yaparken, zeybek gösterisini ise Erdemli Belediyesi Kültür İşleri Müdürü Ulaş Taka yaptı.
Kültürün, sanatın ve müziğin doyasıya yaşandığı bir kent için çalışmalarını yürüttüklerini ifade eden Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, "Kültür ve sanatın insanları birleştirme insanları kaynaştırma, bir arada tutma noktasında ne kadar birleştirici güç olduğunun en güzel örneğini bu gece de yaşadık. Yüzlerce insanımız Kültür Merkezinde buluştular ve gerçekten çok mükemmel, müstesna bir gece yaşadı insanlarımız. Gelen insanlarımızın gözündeki mutluluğu görmek gerçekten mümkündü. Bu tür bizi bir arada tutan, bizi birleştiren, bizi farklı kılan programların en güzelini inşallah bundan sonra da icra edeceğiz" diye konuştu. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!