Dr. Erenay: İslam dini, gençlerle yükselmiştir

Güncelleme Tarihi:

Dr. Erenay: İslam dini, gençlerle yükselmiştir
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2019 13:34

Dr. Erenay: İslam dini, gençlerle yükselmiştir

Haberin Devamı

Mehmet DOĞANER/ERDEMLİ(Mersin), (DHA) – MERSİN’in Erdemli ilçesin ‘Gençlik Buluşmasında’ gençler ile bir araya gelen Müftü Dr. Hayri Erenay, islam dini, gençlerle yükseldiğini söyledi.
Erdemli Müftülüğü Gençlik Merkezinde düzenlenen Gençlik Buluşmasında Erdemli İlçe Müftüsü Dr. Hayri Erenay, Gençlik Koordinatörü Muhammet Devlet, TDV Erdemli Şubesi Mütevelli heyeti, okul müdürleri, öğrenciler ve din görevlileri katıldı.
Gençlik Buluşmasının amacının gençliğin sorunları, çözüm yollarını tartışmak olduğunu belirten İlçe Müftüsü Dr. Hayri Erenay, "İslam dini, gençlerle yükselmiştir. Milletimizin ve bu ümmetin yetiştirdiği gençlerle İslam dini, inşallah bundan sonra da yükselmeye devam edecektir. Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından yürütülen projelerin yanı sıra bizlerde gençlerimize manevi değerler kazandırmak için çeşitli etkinlikler ve programlar düzenliyoruz” dedi.
Dr. Erenay, yaptıkları bu çalışmalar ile İslam’ın yanlış tanıtılması ve DEAŞ, PKK gibi terör örgütleriyle birlikte anılmasını engellemek olduğunu ifade ederek, “Bilgisizlik, yanlış ve yanlı bilgilendirme ile gençlerimize kurulan tuzakları bertaraf etmeye çalışmaktır. Özellikle günümüzde yaşanan bilgi kirliliği içerisinde gençlerimize bilgiyi, sahih ve doğru kaynaktan almalarını sağlamaktır. İnşallah, gençlerimizi bilinçlendirmeye ve onların gelişimine katkı sağlamak adına çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bu toplantılarımız, sizlerle olan istişarelerimiz belirli bir takvim içerinde devam edecek” diye konuştu.
Okul müdürleri ve gençlerin konuşmaları sonrasında Gençlik Buluşması, İlçe Vaizi ve Gençlik Koordinatörü Muhammet Devlet’in yapmış olduğu dua ile sona erdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!