8 ay yatağa bağımlıydı, artık yürüyebiliyor

Güncelleme Tarihi:

8 ay yatağa bağımlıydı, artık yürüyebiliyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2020 14:38

8 ay yatağa bağımlıydı, artık yürüyebiliyor

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA)- MERSİN’in Erdemli ilçesi Esenpınar Mahallesi’nde yaşayan ve 8 yıl önce düşerek bacağını kıran 77 yaşındaki Mustafa Doğan, sağlığına kavuşmak için 8 kez ameliyat oldu. Doğan, Büyükşehir Belediyesi’nin Evde Sağlık ve Bakım Ekibi’nden fizik tedavi ve rehabilitasyon hizmeti alarak yeniden yürümeye başladı.
Yatağa bağımlı olduğu için umutlarını yitiren Mustafa Doğan, Büyükşehir Belediyesi’nin sağlık ve bakım ekipleri ile yeniden hayata tutundu. Fizik tedavi ve rehabilitasyon hizmeti sonrası yeniden ayağa kalkan Doğan, artık walker yardımı ile yürüyebiliyor ve temel ihtiyaçlarını kendisi karşılayabiliyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin kendisine enerji verdiğini ifade eden Mustafa Doğan, yeniden yürüyebildiği için son derece mutlu. Hayatının sonuna kadar yürüyemeyeceğini düşündüğü için umutsuzluğa kapıldığını ifade eden Doğan, 8 yıllık mücadelesini ve iyileşme sürecini şu sözlerle anlattı: "8 sene önce yaylada düştüm. Orada bacağım kırıldı, ameliyat oldum bir türlü ayağa kalkamadım, yürüyemedim.Kendi ihtiyaçlarımı kendim karşılayamıyordum, şimdi karşılayabiliyorum. Bir gün beni yayladan getirdiler, yatırdılar. Oğlum Büyükşehir Belediyesi’ne müracaat etmiş. Ekipler bir gün geldi. Beni yürütmeye çalıştılar, oturma odasından mutfağa gidene kadar 10 defa oturmak zorunda kalıyordum. Büyükşehir’in ekipleri geldiler beni yürüttüler, egzersiz yaptırdılar, bana enerji verdiler. Daha sonra da bu duruma getirdiler, Allah razı olsun belediye ekibinden.”
EŞİ DE TEŞEKKÜR ETTİ
52 yıldır Mustafa Doğan’a yol arkadaşlığı yapan ve en zor zamanlarında yanında ayrılmayan eşi Fatma Doğan, yaşadıkları zorlu süreci anlattı. Eşinin ayağa kalkamadığı zamanları, korkularını ve üzüntülerini paylaşan, eşini yeniden yürüten ekiplere teşekkür eden Fatma Doğan, “Biz o kadar memnunuz ki sağlık ekibinden, bize olan bu yardımlardan dolayı çok teşekkür ederiz. Eşim yatalaktı, hiç yürüyemiyordu.Egzersizlerini yaptırdılar benim yaptıramadığım hareketleri onlar uyguladılar. Eşim ağlıyordu, yürüyemem diyordu, korkuyordu da. Ekipler eşimi ayağa kaldırdılar, destek oldular. Eşimin zamanla yürümesini sağladılar. Çok teşekkür ederiz sağlık ekibine bilakis Başkanımız Vahap Seçer Bey’e bize bu imkanı sundukları için” diye konuştu.
ARTIK YÜRÜYEBİLİYOR
Mustafa Doğan’ın Fizyoterapisti Ayşe Deniz, “Hastamız ilk geldiğimizde 8 aydır yatalak durumdaydı. 8 defa ameliyat olmuş. En son vücudu protezi kabul etmediği söylenmiş ve protezi çıkarmışlar. Yatak içinde dönmeleri bile yoktu. Uyguladığımız ortopedik rehabilitasyon sayesinde ilk önce yatak içi egzersizlerle hastamızı oturur pozisyona getirdik. Daha sonra denge ve kuvvetlendirme egzersizleri ile ayakta durma dengesini artırdık. Şu an Walkerle yürüyebiliyor” ifadelerine yer verdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!