Erçe: Aleviler olarak olası bir provokasyonu önledik

Güncelleme Tarihi:

Erçe: Aleviler olarak olası bir provokasyonu önledik
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2016 20:08

Erçe: Aleviler olarak olası bir provokasyonu önledik

Haberin Devamı

Tolunay DUMAN/TARSUS (Mersin), (DHA)- PİR Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkan Yardımcısı Cuma Erçe, hafta sonu Adana'nın Pozantı İlçesi'nde piknik yaparken bir grubun tacizine uğradıklarını belirterek, "Aleviler olarak akıllıca davranılmış ve olası bir provokasyon önlenmiştir" dedi.
Derneğin Mersin'in Tarsus İlçesi'ndeki şubesinde bir basın toplantısı düzenleyen Cuma Erçe, Kalabalık bir grup olarak Pozantı İlçesi'ne bağlı Belemedik Mahallesi'nde piknik yaptıklarını söyledi. Bu sırada yanlarına gelen bir grubun kendilerini taciz ettiklerini ifade eden Erçe, şunları söyledi:
"Aleviler olarak akıllıca davranılmış ve olası bir provokasyon önlenmiştir. 'Silahlarla geleceğiz, Pozantı'yı buraya yığacağız. Sizi buradan çıkarmayacağız. Niye oruç tutmuyorsunuz' sözlerini 250-300 kişilik bir gurubun karşısında söylemek cesaret ister. Onlara bu cesareti verenlerin ve oraya gönderenlerin kim ve kimler olabileceğini tahmin etmek zor değildir. Bu ve benzeri girişimlerle bizi yolumuzdan ve davamızdan döndürebileceklerini zannedenler bir kez daha kayaya çarpacaklardır."
Alevi dernekleri üzerinde son dönemlerde büyük baskıların yaşandığını öne süren Cuma Erçe, şöyle devam etti:
"Erzincan Şubemize yönelik baskı ve operasyonlar da bu olaydan bağımsız değildir. 4 üyemiz evleri basılarak gözaltına alınmıştır. Amaç, korkuyu, endişeyi sürekli kılmak ve Aleviler ile birlikte bütün muhalifleri bastırmak ve hareketsiz kılmaktır. Bütün bu çabalara karşı tavrımız bellidir. Bütün emek ve demokrasi güçleri ile birleşip, ülkemizde gerçek ve kalıcı bir barışı inşa edeceğiz. Eşit Yurttaşlık talebimizi mutlaka Anayasaya işleyeceğiz. Zorunlu din derslerinin kaldırılması ve Diyanetin tasfiyesi için mücadeleye devam edeceğiz. Bilimi rehber alan bir toplum ve devlet yapısının oluşumu için yoğun çaba harcayacağız. Hiçbir iktidar bize biat ettiremedi, AKP de bunu başaramayacaktır."
Cuma Erçe ayrıca, TRT'de katıldığı programda 'Namaz kılmayan hayvandır' diyen ilahiyatçı Prof. Dr. Mustafa Aşkar'a da tepki gösterdi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!