Deniz ve havuzda diyabet hastalarını bekleyen tehlike

Güncelleme Tarihi:

Deniz ve havuzda diyabet hastalarını bekleyen tehlike
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2016 11:45

Deniz ve havuzda diyabet hastalarını bekleyen tehlike

Haberin Devamı

MERSİN'in Erdemli İlçe Devlet Hastanesi'ndan Kulak Burun Boğaz Uzmanı Dr. Mesut Yeşilova, yazın serinlemek amacıyla deniz ve havuza giren diyabet hastalarını, dış kulak enfeksiyonu riskine karşı uyardı.
Dış kulak enfeksiyonunun yazın en çok görülen hastalıklar arasında yer aldığını ifade eden Yeşilova, şu açıklamayı yaptı:
"Diyabet hastaları daha çok dikkat etmelidir. Diyabet hastasının tedavisi normal hastaya göre çok daha uzun sürer. Bunun nedeni ise diyabet hastasının ilaçlara daha geç tepki göstermesi ve daha uzun sürede tedavi edilebilmesidir. Normal bir hastada tedavi süresi 3-5 gün olurken, diyabet hastasında bu süre 3 aya kadar çıkabilir ve 3 ay boyunca ağrı hissedebilir. Onun için diyabet hastaları denize ve havuza girerken daha dikkatli olması gerekmektedir." 
Enfeksiyonun, havuz ve denizin yeterince temiz olmayan suyunun kulağa kaçmasından kaynaklandığını anlatan Yeşilova, şöyle devam etti:
"Dış kulak yolu iyi korunan ve kendi kendini temizleyen bir yapıya sahiptir. Buna rağmen mantar, virüs ve bakteri gibi enfeksiyonlar bu bölgeyi etkileyebilmektedir. Deniz ve havuza girmeden önce mutlaka kulağınıza ve burnunuza koruyucu takın. Temiz olmayan suların vücuda karışması enfeksiyonu da beraberinde getirir. Baş ağrısı, ateş yükselmesi, kulak ağrısı ve hatta diş ağrısı gibi belirtiler ise enfeksiyon habercisidir."
Yaz aylarında gelen 150 hastanın 75'inde enfeksiyon görüldüğünü kaydeden Yeşilova, özellikle çocuklar ve yaşlı insanlarda hastalığın erken teşhisinin önemli olduğunu sözlerine ekledi.

Mehmet DOĞANER / ERDEMLİ(Mersin), (DHA)
FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!