CHP'li Kuyucuoğlu: hafif raylı sistem için mazeret kalmadı

Güncelleme Tarihi:

CHPli Kuyucuoğlu: hafif raylı sistem için mazeret kalmadı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2018 13:27

CHP'li Kuyucuoğlu: hafif raylı sistem için mazeret kalmadı

Haberin Devamı

Mustafa ERCAN/MERSİN, (DHA) -CHP Mersin Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu, Ulaştırma Bakanlığı’nın, kentte yapılacak Hafif Raylı Sistem Projesi’ne destek vereceğini söyledi.
CHP Milletvekili Kuyucuoğlu, Mersin’de trafik ve kent içi ulaşım sorununun çözümü için yıllardır gündemde olan Mersin Hafif Raylı Sistem Projesi’nin takipçisi olmayı sürdürüyor. Kuyucuoğlu, Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan’a verdiği soru önergesinde, "Mersin 1 milyonu aşan bir nüfusu olan bir kent. Raylı sistemi yok ve kent içi trafiğinde ciddi sorunlar var. Bu konuyu da Ulaştırma Bakanlığı’nın üstlenmesini bekliyoruz" dedi.
Bakan Arslan da, Kuyucuoğlu’nun önergesine verdiği yanıtta, Büyükşehir Belediyesi’nin Gar-Mezitli hattı için monoray ve hafif raylı sistem önerisini sunduğunu, bakanlığın Mersin için en uygun sistemin hafif raylı sistem olacağı yönünde görüş belirttiğini ifade etti.Mersin’de hafif raylı sistem ihalesine çıkılabilmesi için Büyükşehir Belediyesi’nin proje ihalesine çıktığını kaydeden Bakan Arslan, proje ihalesinin tamamlanmasının ardından belediyenin yapım ihalesine çıkabileceğini söyledi.
Bakan Arslan’ın açıklamasını değerlendiren CHP’li Kuyucuoğlu, "Mersin’in yıllar önce hafif raylı sistem yatırımına kavuşması gerekiyordu. Bugün geldiğimiz noktada Mersin’in hafif raylı sisteme kavuşmasının önünde bir mazeret kalmadı. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin bunu yapabilecek bütçesi var. Bürokratik engel de yok. Bu konuda sadece belediyenin irade koyması, bu işi hızlandırması gerekiyor" dedi.
Mersin şehir merkezinden Mezitli’ye kadar ulaşacak Hafif Raylı Sistem Hattı’nın projelendirilmesi sürecinin meslek odalarının, sivil toplum örgütlerinin ve halkın görüşlerinin alınacağı, şeffaf bir şekilde yürütülmesi gerektiğini kaydeden Kuyucuoğlu, "Böylesine önemli bir projenin her ayrıntısının uzmanlarca değerlendirilmesi gerekir. Belediye daha önce monoray diye bir sistemde ısrar ediyordu. Meslek odaları buna karşı çıktılar. Belediye buna rağmen monorayı bakanlığa sundu ve bakanlık ‘Mersin için monoray uygun değil, hafif raylı sistem uygun’ görüşü verdi. Hafif Raylı Sistem Hattı’nın projesi hazırlanırken vakit kaybına yol açacak benzer hatalar yapılmamalı. Mersin zamanını ve kaynağını en doğru şekilde kullanmalı. Hafif raylı sistem büyük bir yatırım, geri dönüşü olmayan bir yatırım. Onun için Mersinlilerin hayatını kolaylaştıracak, trafik sorununu çözecek, insanımızın rahatça kullanabileceği bir raylı sistem hattı kurulabilmesi için katılımcı ve şeffaf bir süreç yürütülmeli. Büyükşehir Belediyesi, kentimizin geleceğini ilgilendiren bu yatırımla ilgili gerçekçi ve kullanılabilir bir proje hazırlayarak vakit kaybetmeden bakanlığa sunmalıdır" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!