Başkan Seçer, 3 büyük proje için imza attı

Güncelleme Tarihi:

Başkan Seçer, 3 büyük proje için imza attı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2021 10:30

Başkan Seçer, 3 büyük proje için imza attı

Haberin Devamı

MERSİN,(DHA)- MESKİ Genel Müdürlüğü, Avrupa Birliği (AB) ve Fransız Kalkınma Ajansı (AFD) tarafından finanse edilen, İLBANK A.Ş. koordinesinde yürütülen Türkiye’deki Mültecilere Yönelik Mali Yardım Programı (FRIT II) Belediye Projesi kapsamında toplam 39 milyon 15 bin Avro’luk hibe/kredi için imzayı attı.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü’nün hayata geçireceği 3 büyük proje için hibe ve kredi desteği sağlayan anlaşmada imzalar atıldı. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, MESKİ Genel Müdür Vekili İrfan Korkmaz, İller Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ertan Yetim ve İller Bankası Genel Müdürü Yusuf Büyük arasında 39 milyon 15 bin Avro’luk anlaşma imzalandı.
Aralarında Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin de olduğu belediyelerin; yeni atık su, içme ve yağmur suyu ile katı atık projelerini içeren İLBANK ve Yerel Yönetimler Alt Finansman Anlaşması Ankara’da Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Avrupa Birliği Delegasyonu Türkiye Başkanı ve Büyükelçisi Nikolaus Meyer-Landrut ve Dünya Bankası Ülke Direktörü Auguste Tano Kouame’nin katılımıyla imzalandı. Kaynak, MESKİ’nin hayata geçireceği Mezitli İçmesuyu Projesi, Erdemli ilçesi Tömük ve Arpaçbahşiş Mahalleleri Kanalizasyon Şebekesi, Atıksu Arıtma Tesisi ve Derin Deniz Deşarjı Projeleri ile Akdeniz ilçesi Toroslar, Kazanlı ve Homurlu Mahalleleri Kanalizasyon Şebekesi için kullanılacak.
MESKİ Genel Müdürlüğü’nün açıklamasında şu ifadeler kullanıldı:
“Mezitli İçmesuyu Projesi, Erdemli ilçesi Tömük ve Arpaçbahşiş Mahalleleri Kanalizasyon Şebekesi, Atıksu Arıtma Tesisi ve Derin Deniz Deşarjı Projeleri ile Akdeniz ilçesi Toroslar, Kazanlı ve Homurlu Mahalleleri Kanalizasyon Şebekesi için ‘İlbank & MESKİ Genel Müdürlüğü Alt Finansman Anlaşması’na imza atmanın gururunu yaşıyoruz. Turizm, sanayi ve tarım alanında gelişmekte olan ilimizin insan sağlığı açısından ihtiyaç duyduğu suyun sağlıklı ve kesintisiz temininin sağlanması amacıyla MESKİ Genel Müdürlüğümüzce hazırlanan; ‘Mezitli İçmesuyu Projesi’nin hayata geçirilebilmesi için, Avrupa Birliği’nin Türkiye’deki Mülteciler için Mali Yardım Programı (FRIT II) kapsamında, Avrupa Birliği (AB) ve Fransız Kalkınma Ajansı (AFD) tarafından finanse edilen, İLBANK A.Ş. koordinesinde yürütülen 17.15 milyon Avro hibe değerinde yapım işinin yürütülmesi için ihale hazırlıklarında son aşamaya gelindi. İlimizde yıllardır süregelen en önemli altyapı sorunlarına çözüm üretmek için de aynı Mali Yardım Programı (FRIT II) kapsamında, Avrupa Birliği kaynaklarından AFD (Fransız Kalkınma Ajansı)  aracılığı ile temin edilen ‘Tömük-Arpaçbahşiş Kanalizasyon, Atıksu Arıtma Tesisi ve Derin Deniz Deşarjı Projesi’ için 15 milyon Avro kredi ve ‘Toroslar-Homurlu-Kazanlı (İlave) Kanalizasyon Projesi’ için 7 milyon Avro hibe desteği ile İller Bankası’nın koordinesinde projeleri hayata geçireceğiz.”

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!