Başkan Kocamaz, vatandaşla Mezitli iftar sofrasında buluştu

Güncelleme Tarihi:

Başkan Kocamaz, vatandaşla Mezitli iftar sofrasında buluştu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2018 10:49

Başkan Kocamaz, vatandaşla Mezitli iftar sofrasında buluştu

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA) - MERSİN Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Ramazan'ın 6'ncı gününü Mezitli ilçesinde vatandaşlarla buluştu.
İftara, Ülkü Ocakları Genel Başkanı ve MHP Mersin 1'inci sıra milletvekili adayı Olcay Kılavuz ve MHP Milletvekili Baki Şimşek, Gülnar Belediye Başkanı Ahmet Günel, meclis üyeleri, muhtarlar ve yaklaşık 7 bin 500 kişi katıldı.
Ramazan'ın, insanları bir araya getiren ve bütünleştiren çok özel ay olduğunu ifade eden  Belediye Başkanı Kocamaz, "Bu ayda insanlar birbirleri ile daha çok yakınlaşıyor. Birbirinin derdini daha çok dinliyor. Zengin fakir bu sofralarda bir oluyor. Yardımlaşma ve dayanışma duygusu doruğa tırmanıyor. Duaların kabul olduğu, ibadetlerin makbul olduğu çok özel bir ay. Bu ayın hürmetine özellikle Türk İslam dünyasında yaşanan tüm olumsuzlukların sona ermesini, İslam alemi ve devletimiz üzerine oynanan oyunların artık herkes tarafından görülmesini diliyorum. Ülkemizin çok önemli bir karar aşamasında olduğu bu dönemde milletimizin bu değerlendirmeleri en objektif bir şekilde yaparak, kararını ona göre vermesini Allah'tan niyaz ediyorum" dedi.
Ülkü Ocakları Genel Başkanı ve MHP 1'nci sıra milletvekili adayı Kılavuz ise, Ramazan'ın paylaşma, kaynaşma ve dayanışma ayı olduğunu söyledi. İftar yemeğinin ardından Atatürk Parkı'na kurulan Feshane alanına geçen vatandaşlar, gerçekleştirilen geleneksel Ramazan etkinlikleri sayesinde eski Ramazanların ruhunu yaşadı. Amfi Tiyatro'da sahne alan Ahmet Coşkun, müzikal yorumu ile Mersinlilere farklı bir tecrübe yaşattı. Müzikal yorum ve şiirin bir arada yer aldığı gösteride Hacı Bektaşi Veli'den, Yunus Emre'ye kadar önemli isimlerin şiirleri seslendirilirken, Selçuklu Sultanı Alparslan'dan Çanakkale Savaşı kahramanlarından Seyit Onbaşı'ya kadar pek çok kahramanın zaferlerinden kısa alıntılar yapıldı. Semazen ve semah gösterilerinin de yer aldığı programda Ahmet Coşkun performansı ile büyük beğeni topladı. 

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!