Başkan Gültak, hizmet ve projeleri vatandaşa anlattı

Güncelleme Tarihi:

Başkan Gültak, hizmet ve projeleri vatandaşa anlattı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 2021 17:06

Başkan Gültak, hizmet ve projeleri vatandaşa anlattı

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA)-MERSİN'de vatandaşlarla bir araya gelen Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, yapılan hizmetleri ve hayata geçirilen projeleri vatandaşa anlattı.
Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, Güneş Mahallesi’ni ziyaret ederek, mahalle sakinleri, Mahalle Muhtarı Nezir Elçi ve esnaflarla bir araya geldi. Mahallede yapılan ve yapılacak olan çalışmalar hakkında açıklamalar yapan Başkan Gültak, semt pazarına da uğrayıp, Mersin Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Abdulhalim Batur, pazarcı esnafı ve alışveriş yapan vatandaşlarla sohbet etti. AK Parti Akdeniz İlçe Başkan Yardımcısı Ökkeş Erten ve Gençlik Kolları yönetimi, belediye başkan yardımcıları ve birim müdürlerinin de katıldığı buluşmada; esnaf ve vatandaşlara şapka, çanta ve maske dağıtımı da gerçekleşti.
Akdeniz Belediyesi’nin; Kürkçü Mahallesi yolu üzerinde asfalt plenti kuracağı sahada, ekiplerin beton dökme işlemi başlattığını belirten Başkan Gültak, "Birkaç ay içerisinde Gaziantep Şahinbey Belediye Başkanı Sayın Mehmet Tahmazoğlu’nun, hibe yoluyla belediyemize gönderdiği makinemizi kuracağız. Sayın Tahmazoğlu’na teşekkür ediyoruz. Basit değil, 15 milyon TL tutarında bir hibe, hediyedir bu makine. Bir iki ay içerisinde bu plenti yerine monte ettikten sonra Akdeniz’in, ilk kez asfalt üreten bir şantiyesi olacak. Önemli bir hizmet, çünkü asfalt ihalesine girmek çok para gerektiriyor. O nedenle, ‘kendi asfaltımızı kendimiz üretelim’ dedik ve plenti Akdeniz’e kazandırıyoruz" dedi.
KIRSAL MAHALLELERİMİZİN TARIM YOLU SORUNUNU DA ÇÖZÜYORUZ
Başkan Gültak; Akdeniz’de; soğuk asfalt tesisinin de yakın bir tarihte hayata geçeceğini ifade ederek; "Tarım yollarına her yıl mucur veriyoruz. Her yağmurda bu mucur gidiyor, her baharda tekrar mucur döküyoruz. Hem kamu zararı oluşuyor, hem de iş kalitesi düşüyor. Bundan dolayı soğuk asfalt tesisini de hayata geçiriyoruz. Özellikle Adanalıoğlu, Kazanlı, Karaduvar, Karacailyas ve beldelerden dönüşmüş mahallerimizin bu sorununu çözmüş olacağız. Asfalt plentini kurar kurmaz, Güneş Mahallemizde de ihtiyaç duyan sokaklara ekiplerimiz girecek, hem sokaklar hem de kaldırımlar yenilenecek" diye konuştu.
BAŞKAN GÜLTAK’TAN, YAZ KAMPI VE YAZ SPOR OKULUNA DAVET…
Yaz Spor Okulu’nun açıldığını; basketbol, tenis, futbol ve yüzme kurslarının başladığını kaydeden Başkan Gültak, servis hizmeti de verdiklerini belirterek, çocuklarını ücretsiz kurslara göndermeleri için ailelere çağrı yaparak, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bayram’dan sonra; tüm mahallelerimizi içeren Silifke kamplarımız da başlıyor. Çadır kentler kuracağız bu kamplara. Tabi klimalı, televizyonlu modern çadırlar olacak. Her dönem için 150 ila 200 arasında insanımızı Silifke’ye kampa götüreceğiz. Kurban Bayramı’ndan sonra kamp başlayacak ve Ağustos bittiğinde yaklaşık bin 500 dezavantajlı ailemizi; kadınları, gençleri ve çocuklarımızı Silifke’de deniz ve kum ile buluşturmuş olacağız."
ÇAY MAHALLESİ KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİNİN BAŞKA ÖRNEĞİ YOK
Başkan Gültak; Çay Mahallesi’nde, 415 konutluk TOKİ yerinde kentsel dönüşüm projesinin bittiğini de belirterek, "Bölgede, toplam 140 dönümlük arazinin içinde 700 adet konut yükselecek. Mersin’de, böyle örnek başka bir proje yok. Devletimizin imkânlarını zorlayıp, böyle bir projenin hayata geçmesini sağladık. Sadece Çay Mahalleli vatandaşlarımız bu binalarda yaşayacak. Projede tandır fırınlarından, vatandaşın istediği her şey var. Vatandaşlarımız, 30-40 yıldır kiminle yaşıyor ise aynı şekilde devam edecek. İnsanlarımız, bu yeni ve modern konutlara taşındığında yabancılık hissetmeyecek" dedi.
BARIŞ MAHALLESİ DE DEĞİŞİP DÖNÜŞECEK
Açıklamasında; Barış Mahallesi’ni kapsayan yerinde kentsel dönüşüm projesi ihalesinin de 30 Temmuz 2021’de yapılacağı ve sonbahara doğru temelin atılacağı bilgisini de veren Başkan Gültak; Akdeniz’in yıllarca ötelendiğini, sorunların halının altına süpürüldüğünü vurgularak, şöyle konuştu.
"Akdeniz’in daha yaşanabilir olmasını istiyoruz. İnsanlarımızın dost ve akrabalarıyla birlikte, örf, adet ve kültürlerini yaşayabilmelerini istiyoruz. Bunu sağlamak için, vatandaşlarımızın ikna olup ‘evet’ dediği, dönüşüm projeleri olmalıdır. Modern binalar, park ve yeşil alanlar, kapalı semt pazarları, düzenli cadde ve sokaklar neden Akdeniz’de de olmasın? Akdenizlilerin sağlığı, mutluluğu ve huzurunu düşünüyorsak, insanlarımızın mağdur edilmeyeceği, tersine mutlu olacakları hizmet ve projeleri hayata katmak zorundayız."
Mersin’in ticari ve ekonomik hayatın Akdeniz’de döndüğünün altını çizen Başkan Gültak, "Liman, serbest bölge, ticaret ve ekonominin yanında tüm yaşam Akdeniz’de dönüyor. Akdeniz’in nüfusu gündüz 800 bini buluyor. Diğer ilçelerden Akdeniz’e sirkülasyon var ama Akdeniz’de bir değişim yok. Bu kabul edilemez! Akdeniz değişecek, değişmeli artık. Göç vermeyecek, göç alacak. Akdeniz halkı da şehrin ve ilçemizin ticari ve ekonomik kazancından faydalanacak. Türk, Kürt, Arap, Çerkez ve Yörük’ü ile Akdeniz; barışın, kardeşliğin ve huzurun hâkim olduğu bir ilçe olacak. Bu değişimi sağlamak için de halkımızdan destek istiyorum" diyee konuştu.
Konuşmasından sonra Başkan Gültak, Güneş Mahallesi sakinleri ve esnafının yaşadıkları bir takım sıkıntıları ve taleplerini dinleyip not ettirdi, çeşitli konulardaki sorularını yanıtladı. Gültak, Akdeniz Belediyesi sorumluluğu dışındaki hizmet ve taleplerle ilgili olarak da ilgili kurumlarla görüşeceğini de dile getirdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!