Kadınlar arasında köprü kuruluyor

Güncelleme Tarihi:

Kadınlar arasında köprü kuruluyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2020 11:24

Kadınlar arasında köprü kuruluyor

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA)- MERSİN'de Akdeniz İlçesi’yle başlayan 'Kadın ve Aile Hizmetlerine Gönüllü Katılım Toplantıları' Bozyazı ve Anamur ilçelerinde sürdürüldü.

Toplantılara katılan farklı meslek grupları ve becerilere sahip kadınlar, Büyükşehir Belediyesi’nde gönüllülük çalışmalarıyla kadınlar ve çocuklar için bilgi ve birikimlerini sunmak istediklerini dile getirirken, toplantılarda yeni proje fikirleri de ortaya çıktı. Toplantılarda konuşan Meral Seçer, Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanı Şerife Hasoğlu Dokucu, Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanı Ceren Derkuş ve Gönüllük Koordinatörü Melike Dursun, ilçelerde yaşayan kadınlara gönüllülük çalışmaları hakkında bilgiler verdi. İlk durağı Bozyazı olan toplantı, ilçedeki kadınların ve muhtarların katılımıyla Bozyazı Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleşti. Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi’nin ilk gönüllüsü Meral Seçer, amaçlarının kadın ve çocukla ilgili her tür konuda etkin çalışmalar yürütmek olduğunu belirtti.  Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanı Şerife Hasoğlu Dokucu da Büyükşehir Belediyesi’nin kadınlar ve çocuklar için 2019’un Nisan ayından bu yana yaptığı çalışmalardan bahsederken, sunacakları olanaklarla Mersin’in tüm ilçelerinde yaşayan kadınlar arasında köprüler kuracaklarını belirtti. Büyükşehir Belediyesi’nin 11. kadın daire başkanı olarak Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı’na yeni atanan Ceren Derkuş ise toplantıların 11. durağı olan Bozyazı’da, Büyükşehir Belediyesi’nin kadınlar konusunda uyguladığı pozitif ayrımcılıktan söz etti. Derkuş, mahallelerin sorunları konusunda muhtarlarla yürüttükleri işbirliğinin süreceğini, diğer taraftan kadın ve çocuklarla ilgili konularda mahallelerdeki kadınların gönüllülük çalışmalarıyla hizmetlerin daha etkin bir hale geleceğini ifade etti.

Bozyazı ve Anamur’da gerçekleştirilen toplantılarda “serbest kürsü” modeliyle kadınlar da fikirlerini paylaştı. Bozyazı’da yaşayan emekli biyoloji öğretmeni Mürüvvet Toprak, eğitim ve çevre konularında gönüllülük çalışmalarına katılarak, bilgi ve birikimini kadınlar ve çocuklar için sunabileceğini söyledi. Farklı meslek gruplarına ve becerilere sahip kadınların Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarında aktif rol almak istediklerini dile getirdiği toplantılarda sunulan taleplerle de yeni proje fikirleri ortaya çıktı. Kadınlar çoğunlukla üretimlerini değerlendirme noktasında çalışmalar yürütmek istediklerini vurguladı. Öte yandan farklı alanlarda eğitim desteği, çocuklar için kreş, sosyal aktivite taleplerinin dile getirildiği toplantıda, okula gitme imkanı bulamayan çocuklar da gündeme geldi. Bozyazı’da yaşayan kadınlar, gerçekleştirilen toplantıda ürettiklerini değerlendirmek istediklerini dile getirdi. İlçede atıl halde bulunan ve faaliyete kazandırılması gereken noktalar olduğunu belirten kadınlar, bu alanlarla ilgili fikirlerini paylaştı. Toplantıların ardından Bozyazı Merkez Mahallesi’nde “Eski Çarşı” olarak bilinen bölgede bahsedilen alanları gezen Büyükşehir Belediyesi heyeti, bu alanların kadınların ürünlerinin satışı için nasıl değerlendirilebileceği noktasında incelemelerde bulundu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!