Engelleri anlamak için empati kurdular 

Güncelleme Tarihi:

Engelleri anlamak için empati kurdular
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2022 17:16

Engelleri anlamak için empati kurdular 

Haberin Devamı

Mithat ÜNAL/ANAMUR(Mersin), (DHA)- MERSİN'in Anamur ilçesinde Engelliler Haftası nedeniyle düzenlenen empati etkinliğinde Kaymakam Bilal Bozdemir, sağ kolu vücuduna bağlanarak sol eli ile A4 kağıdına yazı yazdı. Belediye Başkanı Hidayet Kılınç’ın ise gözleri bağlanarak hiçbir yardım almadan meydanda yürüdü. Milli Eğitim Müdürü İlyas Mercan ise tekerlekli sandalyeye oturarak, elleriyle tekerlekli sandalyeyi sürdü.
Anamur Muşurup Sanat Sokağı'nda düzenlenen etkinlikte öğrencilerin sergiledikleri danslar, halay ve geri dönüşüm defilesi büyük ilgi gördü. Anamur Engelliler ve Engelli Aileleri Aileleri Dayanışma Derneği, Özel Özgüven Rehabilitasyon Merkezi ve ANAMED Rehabilitasyon Merkezi öğrenci ve öğretmenlerinin ortaklaşa hazırladığı farkındalık programına katılan Kaymakam Bilal Bozdemir’in sağ kolu vücuduna bağlanarak sol eli ile A4 kağıdına yazı yazdı. Belediye Başkanı Hidayet Kılınç’ın ise gözleri bağlanarak hiçbir yardım almadan meydanda yürüdü. Milli Eğitim Müdürü İlyas Mercan ise tekerlekli sandalyeye oturarak, elleriyle tekerlekli sandalyeyi sürdü. 
ÖZEL EĞİTİM OKULU YAPILACAK
Kaymakam Bozdemir, Şükrü Köymen İlkokulu'nda ilk defa bir engelli geçici anasınıfı, daha sonra Ortaköy Ortakoulu bahçesinde de 8 derslikli engelli ana sınıfı yapacaklarını bildirdi. Bozdemir ayrıca Anamur’a içerisinde ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde eğitim verilebilecek bir özel eğitim okulu yapılması için onay aldıklarını da sözlerine ekledi.
PLAKET VERİLDİ
Dernek Başkanı Hikmet Narcı, bir farkındalık oluşturmak için hazırladıkları bu programa katılanlara teşekkür etti. Narcı, programı hazırlayan kurum müdürlerine ve  destek veren protokol üyelerine plaket verdi. Farkındalık programında kendi yazdığı 'Sus Yazıktır Nefesine' adlı şiiri seslendiren 32 yaşındaki engelli Murat Gün ise duygulandırdı. Öğrenciler öğretmenlerinin desteği ile hem halay çekti, hem de ‘Sev Kardeşim’ parçası eşliğinde dans etti. Programın sonunda engelli öğrencilerin yaptığı ürünlerden oluşan serginin açılışı yapıldı. Program protokol üyeleri ve vatandaşların sergiyi gezmesi ile son buldu. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!