Çamlıpınaralanı Mahallesi’nin içmesuyu sorunu çözülüyor

Güncelleme Tarihi:

Çamlıpınaralanı Mahallesi’nin içmesuyu sorunu çözülüyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2020 15:57

Çamlıpınaralanı Mahallesi’nin içmesuyu sorunu çözülüyor

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA)- MERSİN'de altyapı çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, Anamur İlçesi'ne bağlı Çamlıpınaralanı Mahallesi’nin  içmesuyu sorununun çözümü için çalışma başlatıyor.

MESKİ Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak terfi hattıyla Anamur İlçesi’ne bağlı Çamlıpınaralanı Mahallesi’nin içmesuyu sorunu çözüme kavuşuyor. Yetersiz içmesuyu altyapısı bulunan Çamlıpınaralanı Mahallesi’ne, Ören Mahallesi’nde bulunan mevcut depodan yeni yapılacak içmesuyu terfi hattı ile içmesuyu götürülerek, mevcut problem giderilecek. Yapımına başlanan içmesuyu imalatları kapsamında, Ören Mahallesi’nde bulunan mevcut su deposundan yeni yapılacak sistemle yaklaşık 9 bin 926 metre içmesuyu şebeke imalatı, 1 adet 30 metreküp içmesuyu biriktirme deposu ve 1 adet 10 metreküp toplama odası ile mekanik imalatlar yapılarak, mahallenin içmesuyu sorununa son verilecek.
MESKİ Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, içmesuyu imalatlarının 2020 yılı sonunda tamamlanmasının planlandığı belirtilerek, “İçmesuyu ve altyapı çalışmaları yoğun bir şekilde devam etmektedir. Çamlıpınaralanı Mahallesi sakinleri, uzun yıllardır içmesuyu problemi yaşamaktadır. Yapımına başlanan içmesuyu çalışmaları ile mahallenin bu sorunu ortadan kaldırılacaktır. 2020 yılının sonunda ihalesi tamamlanarak işletmeye alınması planlanan içmesuyu tesisleri ile mahallenin içmesuyu sorunu giderilecektir. Mersin’in muhtelif mahallelerinde yürütülen içmesuyu çalışmaları ile vatandaşların yaşadığı problemleri sonlandırmak için 7/24 hizmet verilmektedir” ifadelerine yer verildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!