Zabıta ekipleri marketleri denetledi

Güncelleme Tarihi:

Zabıta ekipleri marketleri denetledi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 05, 2020 13:28

Zabıta ekipleri marketleri denetledi

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA) - MERSİN'de Akdeniz Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin, kent sakinlerinin sağlıklı, temiz, güvenilir ve taze gıda tüketebilmelerini sağlamak amacıyla yaptığı denetimler 7 gün 24 saat esasına göre devam ediyor.
Akdeniz zabıta ekipleri, son olarak marketlerde etiket denetimi yaptı, ayrıca gıda ürünlerinin üretim ve son tüketim tarihlerini kontrol etti. Ekipler özellikle pazar yerlerinde de insan hayatını ve araç trafiğini tehlikeye atacak şekilde satış yapan seyyar satıcıları uyardı. Yapılan denetimlerde; kimi eksikleri tespit edilen ve kaldırımı işgal eden işyeri sahiplerine gereken uyarılar yapıldı, eksiklerini tamamlamaları için kendilerine süre verildi. Zabıta ekiplerinin denetimleri hakkında bir açıklama yapan Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak; halkın sağlığının korunması, esenliği ve güvenilir gıda tüketebilmelerinin sağlanması amacıyla özellikle gıda üretimi ve satışı yapan işyerlerine yönelik denetim ve kontrollerin aralıksız süreceğini vurguladı.
Belediye olarak, insan sağlığını tehdit eden, huzurunu bozan her türlü uygulamanın takipçisi olacaklarını ifade eden Başkan Gültak, "İnsanlarımızın sağlığını korumak, huzur ve esenliğini sağlamak öncelikli görevlerimiz arasındadır. Zira halk sağlığı ihmale, ertelemeye gelemeyecek çok önemli bir konudur. Amacımız, esnafımızı zor durumda bırakmak değildir. Bu konuda farkındalıklarını arttırarak insanlarımızın temiz, sağlıklı ve güvenilir gıdaları tüketmesini sağlamak istiyoruz. Denetim ve uyarılara rağmen bu tür ürünlerin satışını yapan işletmelere yönelik yasal işlem başlatılacağını da belirtmek isterim" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!