Toroslar’da kontrollü doğa yürüyüşü

Güncelleme Tarihi:

Toroslar’da kontrollü doğa yürüyüşü
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 2020 14:23

Toroslar’da kontrollü doğa yürüyüşü

Haberin Devamı

Mustafa ERCAN/MERSİN, (DHA)-MERSİN'de, Toroslar Belediyesi'nin bu yıl ilkini düzenlediği doğa yürüyüşü, temiz havada spor yapmak isteyenlerin ilgi odağı oldu.
7'den 70'e yoğun ilgi gören yürüyüşe, Toroslar Kent Konseyi Başkanı Ümit Erşan ve yürütme kurulu üyeleri, belediye meclis üyeleri, Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Mersin ekibi, Zirve Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü, Toroslar Doğayı Yaşatma ve Ekoturizm Derneği (TODOYDER) ile Türkiye Motosiklet Federasyonu Mersin Şubesi'nin üyeleri katıldı. Belediye, yürüyüş öncesi katılımcıların ulaşımı için 3 farklı noktadan servis sağladı.
Pandemi tedbirlerine uyularak gerçekleşen yürüyüşte, Toroslar'ın doğal ve tarihi güzelliklerini keşfetme imkanı bulan vatandaşlar, şehrin gürültüsünden uzak, doğanın içinde keyifli bir hafta sonu geçirdi. Etkinlik sırasında yürüyüşe katılanlara Toroslar Belediyesi tarafından kumanya ikramı da yapıldı. Doğaseverler, bol bol fotoğraf çekerek anı ölümsüzleştirdi.
Tarihi Kızılgeçit Köprüsü'ne gerçekleştirilen yürüyüş etkinliğinde doğaseverler, Yeniköy'den Aladağ Mahallesi'ne eşsiz manzara eşliğinde yürümenin keyfini yaşadı. Doğa yürüyüşü, Yeniköy Mahallesi'nde başlayarak yaklaşık 7 kilometrelik bir parkurun sonunda Aladağ Mahallesi'nde bulunan Tarihi Kızılgeçit Köprüsü'nde son buldu.
Doğa yürüyüşüne katılanlara teşekkür eden Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, "Buradaki amacımız sadece yürüyüş yapmak değil, Toroslarımız'da doğa sporlarını geliştirmek, ilçemizin doğal ve eşsiz güzelliklerini daha çok insanımızın tanımasını sağlamaktır. İlçemiz, birçok tarihi ve kültür varlığına sahip. Sağlıklı yaşam için spora önem veriyoruz. Bu kapsamda doğa yürüyüşlerimiz devam edecek" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!