Merfest, 12 etkinlikle 20 gün sürecek

Güncelleme Tarihi:

Merfest, 12 etkinlikle 20 gün sürecek
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2022 12:50

Merfest, 12 etkinlikle 20 gün sürecek

Haberin Devamı

Mustafa ERCAN/MERSİN, (DHA)- MERSİN'de bu yıl 'Müzik Birleştirir' temasıyla programı oluşturulan Mersin Uluslararası Müzik Festivali (Merfest), 3'ü ücretsiz toplam 12 etkinlikle 20 gün sürecek.
Bu yıl 20'nci yılını geride bırakan Mersin Uluslararası Müzik Festivali'nin tanıtım toplantısı Kültür Merkezi Fuayesi'nde gerçekleşti. Tanıtım toplantında konuşan Festival Yürütme Kurulu Başkanı Selma Yağcı, el ele yürek yüreğe sevgiyle büyüttülen ve bugün 20'inci yaşını kutlayan Mersin Uluslararası Müzik Festivali'nde bugüne kadar dünyanın birçok ülkesinde sanatçı ve grup ağırladıklarını belirterek, "20'inci yaşımızı, ne yazık ki savaş ve salgınların yol açtığı sıkıntılar içinde buruk kutluyoruz. Fakat şunu biliyoruz ki, genelde sanat, özelde müzik, biraz da olsa toplumumuzu rahatlatacaktır. Bu yüzden, bu yıl festivalimizin temasını Müzik Birleştirir olarak belirledik. Gelecek kuşaklara bırakacağımız ve birlikte büyüttüğümüz bu kültür hazinesiyle ne kadar övünsek azdır. Mersinimize ve Mersinlilere hak ettiği güzellikleri sunma mücadelesinde 20 yıldır bizleri yalnız bırakmayan siz değerli basın kurumlarımıza, en içten teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.
20'NCİ KEZ PERDELERİNİ AÇACAK
Etkinlikleriyle kentin ulusal ve uluslararası alanda sesi olan Mersin Uluslararası Müzik Festivali, 21 Mayıs-11 Haziran tarihleri arasında perdelerini 20’inci kez açıyor. 3’ü ücretsiz toplam 12 etkinlikle 20 gün sürecek festival bu yıl, Mersin Kültür Merkezi, Tarsus Baca Meydanı, Mezitli Belediyesi Amfi Tiyatrosu, Tarsus St. Paul Müzesi, Toroslar Belediyesi Amfi Tiyatrosu, Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi, Mezitli Belediyesi Kültür Merkezi, Latin Katolik Kilisesi, MEÜ. Nevit Kodallı Konser Salonu’nda yer alacak. Mersin’in kültürel zenginliklerini öne çıkarmak amacıyla her yıl yapılan Beste Yarışması ve Nevit Kodallı Polifonik Korolar Şenliği, bir sonraki yıla yeniden ertelendi. Festival, Sanat Ödülü, Kent Ödülü ve Nevit Kodallı Genç Yetenek Ödülü olmak üzere 3 farklı dalda ödüller dağıtırken bu yıla özel MUMF 20. Yıl Özel Ödülü de verecek.
Festival, Hollanda, Avusturya, Azerbaycan, Kazakistan, İspanya, Çin ve ülkemizden gelen farklı müzik türlerinden solist ve müzik topluluklarını Mersin’de misafir edecek. Şef Murat Cem Orhan yönetiminde gerçekleştirilecek açılış konserinde, Türkiye’nin opera yıldızları Asude Karayavuz (Mezzo Soprano), Hale Soner Kekeç (Soprano), Erdem Erdoğan (Tenor), Caner Akgün (Bariton) yer alacak. Festival Orkestrası’nın eşlik edeceği konser, 21 Mayıs'ta Mersin Kültür Merkezi’nde yer alacak.
Programda yerini alacak diğer solist ve müzik toplulukları ise şunlar; Elif Sanchez, Hollanda Büyükelçiliği işbirliğiyle Utrecht String Quartet, Ceylan Ertem, Kerem Görsev Trio, Kazakistan’dan Turan Ethno Folk Band, Şef Daniel Fedorean yönetiminde, MBB Kent Orkestrası eşliğinde Zeynep Casalini, Şef İbrahim Yazıcı yönetiminde Jamal Aliyev, piyano eşlikli resital ile Hasan Gökçe Yorgun ve Jiao Lii, Melek Mosso, Avusturya Kültür Ofisi işbirliğiyle Wiener Klavier Quartett ve İstanbul Modern Dans Topluluğu.  (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!