Akdeniz'de ‘sokak hayvanlarını kısırlaştırma kliniği’ açıldı

Güncelleme Tarihi:

Akdenizde ‘sokak hayvanlarını kısırlaştırma kliniği’ açıldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2022 17:15

Akdeniz'de ‘sokak hayvanlarını kısırlaştırma kliniği’ açıldı

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA)- MERSİN’de Akdeniz Belediyesi, ilçe belediyesi olarak kentte ilk kez hayata geçirdiği ‘Sokak Hayvanlarını Kısırlaştırma Kliniği’ni hizmete açtı.

Mersin Millet Bahçesi sahil etabında gerçekleşen törene, Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, başkan yardımcıları, meclis üyeleri, Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) gönülleri ile birlikte hayvan severler katıldı. Kliniğin açılışında stant açan hayvan dostları çeşitli satışlar yaparken, yerel sanatçı Naciye Çakmak da sahne alıp konuklara müzik dinletisi sundu. 

Kliniğin açılışı öncesi konuşma yapan Belediye Başkanı Gültak, kendisinin de bir hayvan sever olduğunu ve çocukluğundan beri kedi veya köpek beslediğini ifade ederek, “Şu anda da evimizde 6-7 yaşlarında Gece adlı bir kedim var. Ben onun oyun arkadaşıyım. Hayvan beslemek gerçekten insanı iyi, rahat ve huzurlu hissettiriyor; çok farklı bir his olduğunu söylemeliyim. Mersin’de hayvan haklarıyla ilgili bugüne dek ciddi bir çalışma olmadığını maalesef görüyoruz. Sokak hayvanları büyük sıkıntılar yaşıyor. Pandemi döneminde sokağa çıkma yasaklarında sokak hayvanları için arkadaşlarımızla önemli işler yaptık.

Akdeniz’in her köşesine mama, su ve yem dağıttık. İşte bugün de bizim ve hayvan severlerin bir hayalini gerçekleştirdik. Gönüllü veteriner arkadaşlarımızın ve hayvan dostlarımızın desteğiyle, Türkiye’nin en güzel millet bahçelerinden birinde açtığımız kliniğimiz, can dostlarımıza hizmet verecek” dedi.  

Başkan Gültak, klinikte sadece kısırlaştırma işlemi yapılmayacağını kaydederek, operasyon, tedavi ve bakım hizmeti de verileceğini, kliniğe getirilen hayvanlara bakım yapıldıktan sonra küpelerinin takılacağını sözlerine ekledi.

HAYTAP adına konuşan Sevil Kumaş ise, hayvan severlerin yıllardır hayalini kurduğu bir projeyi Mersin’de hayata geçirmiş olmaktan duyduğu mutluluk ve heyecanı dile getirdi. Kumaş; “Belediye Başkanımız Sayın Gültak ve HAYTAP’ın destekleriyle kliniğimizi hizmete açıyoruz. Bu sayede birçok sokak hayvanımızı kurtarmış olacağız, daha rahat besleme yapabileceğiz. Başkanımıza tekrar çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Millet Bahçesi içinde hizmete açılan ‘Sokak Hayvanlarını Kısırlaştırma Kliniği’ hizmete açıldı. (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!