Akdeniz’de borçlanma talebine ret verildi

Güncelleme Tarihi:

Akdeniz’de borçlanma talebine ret verildi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2022 11:18

Akdeniz’de borçlanma talebine ret verildi

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA)- MERSİN’de Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak’ın, hizmetler için İller Bankası AŞ’den talep ettiği 25 milyon TL borçlanma talebi, meclis toplantısında yapılan oylamada oy çokluğu ile reddedildi.
Akdeniz Belediye Meclisi’nin Nisan ayı ilk oturumunda Başkan Mustafa Gültak’ın, İller Bankası AŞ.’den borçlanma talebi gündeme geldi. Akdeniz ilçesine bağlı mahalle muhtarlarının da izlediği meclis toplantısında konuşan Başkan Gültak; İller Bankası’ndan gelen bütçenin büyük bölümünün kesildiğini, bunun nedeninin de geçmiş dönemlerden kalan borç yükü ve faizler olduğunun altını çizdi. Başkan Gültak, göreve geldikleri 2019 yılından bugüne uyguladıkları politikalarla, belediyenin gelirlerini de önemli oranda artırdıklarını dile getirdi.
Başkan Gültak, gündemin ele alınması öncesi Meclis üyelerine, ‘Neden borçlanma istiyoruz?” başlıklı bir video izletti. Mahalle muhtarları ile vatandaşların röportajının olduğu videoda, bozuk sokaklarının asfaltlanması, kaldırım ve yollarının yenilenmesi talebi dile getirildi. Başkan Gültak’ın, Akdeniz’de ihtiyaç duyan tüm mahallelerin sokak ve yollarının asfalt ile kaplanıp yenilenmesi, sathi kaplama, bordür, karo kaplama ve kilit parke taşı ile döşenmesi için İller Bankası’ndan talep ettiği 25 milyon TL’lik borçlanma yetkisi, meclis üyelerinin 17’ye karşı 20 oyla reddedildi.
Bunun üzerine söz alan Başkan Gültak, İller Bankası’ndan borçlanmayı; sadece asfalt, kaldırım, bordür ve kilit taşı için istediğinin altını çizerek, “Bir belediye başkanı olarak da meclis kararıyla da kendimi bağlıyorum. Dolayısıyla bu parayı başka bir yere kullanamam. Borcu; borç kapatmaya, maaş ödemeye, sosyal yardımlara veya yardım paketlerine kullanmayacağım. Sadece ve sadece asfalt kaplama için kullanacağım. Üç yılda birçok mahallemize dünya kadar asfalt döktük. Üç yılda yapabildiğimi yaptım, asfalt tesislerini kurdum, kalanları da yapayım diyorum” dedi.  (DHA)
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!