Kavak ağacı yetiştirip satarak, ek gelir elde ediyorlar

Güncelleme Tarihi:

Kavak ağacı yetiştirip satarak, ek gelir elde ediyorlar
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2020 12:05

Kavak ağacı yetiştirip satarak, ek gelir elde ediyorlar

Haberin Devamı

Mehmet Halis İŞ/ ÖMERLİ (Mardin), (DHA)- MARDİN'in Ömerli ilçesinde çiftçiler, belediye tarafından yürütülen proje ve desteklerle, atadan kalma kavak ağacı yetiştirip satma geleneğini sürdürerek önemli bir gelir elde ediyor.
Ömerli ilçesine bağlı birçok kırsal mahallede atadan kalma kavak ağacı yetiştirme ve satma geleneği sürdürülüyor. Belediye tarafından yürütülen proje ve desteklerle arazi sahipleri kavak ağacı yetiştiriciliği yapıyor. Asıl geçim kaynakları üzüm yetiştiriciliği olan çiftçiler, bu yolla ek gelir sağlıyor. Ömerli Belediye Başkanı Hüsamettin Altındağ'ın da katılımıyla, sezonun ilk kavak kesimi ile başladı. Binlerce vatandaşın bu yolla önemli bir gelir elde ettiği, genellikle mobilya ve kağıt üretiminde kullanılan kavak ağaçları, buradan Türkiye'nin çeşitli kentlerine ve yurt dışına ihraç ediliyor.
'KAVAK AĞACININ HER ŞEYİ PARA EDİYOR'
Köylerinin sulak ve bol araziye sahip olduğunu belirten Belediye Başkanı Hüsamettin Altındağ, her ailenin arazisinde mutlaka kavak ağacı yetiştirdiğini belirterek, "Kavak ağaçlarının üretim merkezi ilçemizdir. Binlerce insanımız geçimini bu üretim işinden yapıyor. Belediye olarak çiftçilerimizin, üreticilerimizin her zaman yanındayız. Kavak ağaçlarının her şeyi para ediyor. Burada üretimi yapılan kavaklar hem yurt içinde satılıyor hem de yakın ülkelere ihraç ediliyor. Sadece ilçemiz için değil, kavak üretimi ülkemizin ve bölgemizin ekonomisi için de çok değerlidir" dedi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!