Midyat'ta özel yetekli öğrenciler için Bilim ve Sanat Merkezi açıldı

Güncelleme Tarihi:

Midyatta özel yetekli öğrenciler için Bilim ve Sanat Merkezi açıldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2021 09:08

Midyat'ta özel yetekli öğrenciler için Bilim ve Sanat Merkezi açıldı

Haberin Devamı

Mehmet Halis NAYIFOĞLU/ MİDYAT (Mardin), (DHA)- MİLLİ Eğitim Bakanlığı, Mardin'in Midyat İlçesinde, özel yetenekli çocukları geleceğin dünyasına hazırlamak için Bilim ve Sanat Merkezi açtı.

Milli Eğitim Bakanlığı'nca üstün zekalı ve özel yetenekli çocukları teknolojiyle tanıştırmak ve onların yeteneklerini erken yaşta keşfedip geliştirmelerine destek olmak amacıyla geliştirdiği Bilim ve Sanat Merkezi'nin açılışına, Midyat Kaymakamı Ahmet Solmaz, Belediye Başkanı Veysi Şahin, İlçe Mili Eğitim Müdürü Abdulkadir Altay, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Sertaç Çelebi, Ak Parti İlçe Başkanı Atilla Yarış, Bilsem Müdürü Ramazan Arslan, veliler, öğretenler ve öğrenciler katıldı.

Öğrenci taraması ve yazılı sınav ile iki aşamadan geçirilerek tespit edilen üstün zekalı çocukların okullarından koparılmadan ders dışında BİLSEM’e alınarak, kendi yetenekleri ve zekalarına uygun özel programlarla eğitiliyorlar. Açılışta ilk olarak Bilsem'de kayıtlı öğrencilere verilen uyum eğitimini tamamlayanlara sertifikaları protokol tarafından verildi.

Protokol ve öğrenciler tarafından kurdelesi ve pastası kesilerek açılışı yapılan Bilim Ve Sanat Merkezi'nin, çok geniş teknolojik imkanlar ile donatılan bilişim ve tasarım, kodlama, müzik, resim, kimya ve fizik atölyelerinin içerinde yer aldığı sınıflar tek tek gezilerek eğitmenlerden ve öğrencilerden bilgi alındı. Kimya atölyesinde öğrencilerin geliştirdikleri yanmayan kumaşı göstermelerinin ardından, bilişim sınıfındaki öğrencilerin yaptığı animasyonlar hayranlık uyandırırken, müzik alanında eğitim alan öğrenciler de piyano çalarak hünerlerini sergileyip büyük alkış aldılar. 

'ÜLKEMİZİN EN ÖNEMLİ GÜCÜNÜN YETİŞMİŞ İNSAN KAYNAĞI'

Açılışta konuşan Midyat Kaymakamı Ahmet Solmaz, ülkemizin en önemli gücünün yetişmiş insan kaynağı olduğunu dile getirerek, "Allah çocuklarınızın bahtlarını açık etsin. Hem eğitim öğretim hayatlarında hem de normal yaşantılarında çocuklarımıza başarılar diliyorum. Şuan çocuklarınızın tespit edilen yeteneklerini hayatları boyunca ülkemiz için, aileleri için, kendileri için kullanmaları temennimizdir. Böyle bir eğitim kurumunun ilçemizde olmasını faydasını ve avantajını yaşamamız lazım." dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Altay da, Midyat Bilim ve Sanat Merkezi'nde yetişecek öğrencilerin geleceğe önemli katkılar sunmaları temennisinde bulunarak, "BİLSEM, çocuklarımızın gelişimine, bilime yönelmelerine ve eğitim hayatına önemli bir katkılar sağlayacak. Merkezin açılmasında, hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Bilsem Müdürü Ramazan Arslan da, üstün zeka ve yetenekli öğrencilerin okullarından koparılmadan eğitimlerine katkı sunmayı amaçladıklarını ifade ederek, "Hem ülkemiz hem de ilçemiz için Bilsem'in açılması çok faydalıdır. Merkezimizin teknoloji ile donatılmış sınıflarında öğrencilerimize yetenek ve zekâlarına uygun birçok özel programla eğitim vermeye imkân sağlıyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!