Midyat'ta kuraklıktan etkilenen 139 çiftçiye tohum desteği

Güncelleme Tarihi:

Midyatta kuraklıktan etkilenen 139 çiftçiye tohum desteği
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2021 08:41

Midyat'ta kuraklıktan etkilenen 139 çiftçiye tohum desteği

Haberin Devamı

Mehmet Halis NAYIFOĞLU/ MİDYAT (Mardin), (DHA)- MARDİN'in Midyat ilçesinde, kuraklıktan dolayı mağduriyet yaşayan çiftçilere, sertifikalı mercimek tohumu desteği sağlandı. Düzenlenen dağıtım töreninde açıklama yapan Midyat Kaymakamı Ahmet Solmaz, "45 köyümüzü temsil edecek şekilde 139 çiftçimize Kırmızı mercimek tohumu dağıttık" dedi.

Yetersiz yağış nedeniyle Mardin ve ilçelerinde kuraklık yaşandı. Birçok çiftçi, tarlalardaki ürünlerinin kurumasıyla büyük zarar gördü. Devlet, kuraklık sebebiyle verim kaybı yaşayan çiftçilerin mağduriyetlerinin giderilmesi için destekleme yapılmasına karar verildi. Bu kapsamda kayıtlı üretim alanlarında yetiştirdikleri ürünlerde verim kaybı yaşayan 45 kırsal mahalledeki 139 çiftçiye Midyat Kaymakamlığı ile İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün hazırladığı proje kapsamında GAP İdaresinden sağlanan hibe desteği 150'şer kilo mercimek tohumu dağıtıldı. Kırmızı mercimek tohumları Midyat Kaymakamı Ahmet Solmaz, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Kadri Tutak'ın katıldığı programda üreticilere teslim edildi. 

Düzenlenen dağıtım töreninde konuşan Midyat Kaymakamı Ahmet Solmaz, "45 köyümüzü temsil edecek şekilde 139 çiftçimize Kırmızı mercimek tohumu dağıtıyoruz. Malumunuz son yıllarda kurak geçmekte. Bu doğrultuda da maalesef çiftçilerimiz yeni dönem için tohumlarını temin etmekte zorluk yaşıyorlar. İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerimizin GAP idaresiyle yaptıkları ortak proje kapsamında bugün bu çiftçilerimizin bu mağduriyetini devletimiz aracılığıyla kısmen gidermeye çalışıyoruz. inşallah yeni dönemde kuraklık yaşanmadan çiftçilerimiz de bereketli ve bol bir şekilde üretimlerini gerçekleştirirler. Bu projeden faydalanan çiftçilerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi. 

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!