Midyat'ta kadın hasta, ilçede ilk kez gerçekleştirilen ameliyatla sağlığına kavuştu

Güncelleme Tarihi:

Midyatta kadın hasta, ilçede ilk kez gerçekleştirilen ameliyatla sağlığına kavuştu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2022 10:46

Midyat'ta kadın hasta, ilçede ilk kez gerçekleştirilen ameliyatla sağlığına kavuştu

Haberin Devamı

Mehmet Halis NAYIFOĞLU/MİDYAT (Mardin), (DHA)- TÜRKİYE'de sayılı merkezlerde yapılan 'Laparoskopik Burch' yöntemi ile idrar kaçırma ameliyatı, Mardin'in Midyat ilçe Devlet Hastanesi’nde de ilk kez yapıldı. 
Doğurganlık oranının yüksek olduğu Şanlıurfa ve Şırnak'tan sonra 3'üncü en yoğun olduğu il olan Mardin'de de normal yoldan doğurganlığa bağlı kadınların yüzde 30'luk kısmında idrar kaçırma durumları yaşanıyor. Türkiye'nin sayılı merkezlerinde yapılan 'Laparokopik Burch' yöntemi ile bu rahatsızlıktan kurtulmak mümkün. Midyat Devlet Hastanesi'nde kadın hastalıkları ve doğum uzmanları Dr. Mehmet Nuri Duran, Dr. Osman Gökçe ve ekibinin gerçekleştirdiği operasyon ile ilçede idrar tutma sorunu olan kadın hastaların şikayetlerine son veriliyor. İdrar kaçırma şikayeti olan 43 yaşındaki 4 çocuk sahibi B.A. adlı kadın, ilçede ilk kez uygulanan yöntemle sağlığına kavuştu. Ameliyat sonrası servise alınan hasta, bir gün sonra taburcu edildi. Midyat Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Hüseyin Tomruk, yaptıkları başarılı ameliyat sonrası mesai arkadaşı doktorları tebrik edip, kutlayarak teşekkür etti.
Dr. Mehmet Nuri Duran, idrar kaçırma şikayetinin toplumda yüzde 30 oranında gözüktüğünü ifade ederek, "Yaş ile birlikte artar ve doğurganlık, doğum sayısı da artıkça bu risk artar. Mardin ili zaten Şanlıurfa ve Şırnak'tan sonra Türkiye'de doğurganlık oranının üçüncü en yüksek olduğu bir il. Bunu düşünecek olursak idrar kaçırma Mardin'de yüksek oranda gözüküyor. Bu tür şikayetleri olan hastalar önceden il merkezlerine ve belli merkezlere gidiyorlardı. Bu hastaların artık Midyat'ta da 'Burch' dediğimiz kapalı yöntemle şikayetlerini gideriyoruz. Bunun başarı oranı yüzde 90'ları bulmaktadır" dedi.(DHA)
FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!