Midyat'ta hayırsever işadamlarının yaptığı aile sağlık merkezi 20 bin kişiye hizmet verecek

Güncelleme Tarihi:

Midyatta hayırsever işadamlarının yaptığı aile sağlık merkezi 20 bin kişiye hizmet verecek
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 2021 08:49

Midyat'ta hayırsever işadamlarının yaptığı aile sağlık merkezi 20 bin kişiye hizmet verecek

Haberin Devamı

Mehmet Halis NAYIFOĞLU/ MİDYAT (Mardin), (DHA)-MARDİN’n Midyat İlçesi Bahçelievler mahallesinde hayırseverlerin katkısı ile yaptırılan Telkari Aile Sağlık Merkezi hizmet binası törenle hizmete açıldı.

Dualar eşliğinde açılışı yapılan Aile Sağlığı Merkezi törenine, Midyat Kaymakamı Ahmet Solmaz, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Kalender Savaş Ünal, İlçe Emniyet Müdürü Mevlüt Tüylü, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Sertaç Çelebi, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Altay, İlçe Müftüsü Mehmet Tahir Pekim, Bahçelievler Mahalle Muhtarı Mehmet Nas, Eğitim Bir-Sen İlçe Başkanı Hüseyin Yücel, hayırsever iş insanları, aile sağlık merkezi personeli ve davetliler katıldı. 20 bin kişiye hizmet verecek olan Telkari Aile Sağlığı Merkezi’nde 4 adet muayene odası, 1 adet aşı bebek-çocuk izlem odası, 1 adet gebe izlem odası, 1 adet emzirme odası, mutfak, çay ocağı ve dinlenme odası bulunuyor.

Açılış töreninde konuşan Midyat Kaymakamı Ahmet Solmaz, "Camileri yaptıranlar için nasıl hayır dua ediliyorsa, sağlık hizmeti de din hizmetleriyle bana göre eş değer bir durum. İnsanlar sağlık hizmetini en yakın yani birinci basamak olarak aile sağlık merkezilerinden şuanda alabiliyorlar. Bugün çok güzel bir ortam kazandırılmış ve bu ortamın oluşmasına da hayırseverlerimiz vesile olmuş” dedi.

Konuşmaların ardından Kaymakam Solmaz, hayırsever iş insanları Mehmet Nas, Abdulvahap Çelik ve Yusuf İleri'ye yardımlarından ötürü bir teşekkür plaketi verdi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!